Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  11:29 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 19:30

Forum Αγροτικής Καινοτομίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε το Start-up Village Forum για να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυνατότητες των αγροτικών νεοφυών εταιρειών.

Ως μέρος του μακροπρόθεσμου οράματος της ΕΕ και του σχεδίου δράσης της Επιτροπής για τις αγροτικές περιοχές, το ετήσιο Start-up Village Forum συμβάλλει στην τόνωση της έρευνας και της καινοτομίας στις αγροτικές κοινότητες και συμβάλλει στη δημιουργία μιας πιο καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Το Φόρουμ στοχεύει να γίνει ένας ανοιχτός χώρος όπου τοπικοί, περιφερειακοί, εθνικοί και ευρωπαϊκοί θεσμοί και ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να συναντηθούν, να συζητήσουν και να διαμορφώσουν δράσεις για καινοτομία με γνώμονα τις νεοφυείς επιχειρήσεις σε αγροτικές περιοχές.

Το Φόρουμ για την αγροτική καινοτομία θα συνδέσει τους φορείς αγροτικής καινοτομίας σε ολόκληρη την ΕΕ και θα ενισχύσει την ανάπτυξη των αγροτικών οικοσυστημάτων καινοτομίας.

Το Start-up Village Forum επιδιώκει να παρέχει γνώσεις σχετικά με τις αγροτικές καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις, τους τύπους καινοτομιών στις οποίες εμπλέκονται.

Η εκδήλωση έναρξης εστιάζει στο  να συμβάλει στην ενημέρωση των επιχειρηματιών και των παραγόντων της αγροτικής καινοτομίας σχετικά με τις υπάρχουσες ευκαιρίες από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν, για παράδειγμα, στο πλαίσιο των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης της ΕΕ και της πολιτικής συνοχής.

Παρέχει επίσης μια κοινή κατανόηση της έννοιας του Start-up Village, πώς σχετίζεται με την έννοια των Smart Villages και θα ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω δράσεις τα επόμενα χρόνια.

Οι ευρύτεροι στόχοι του Start-up Village Forum είναι:

  • Υποστήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη των αγροτικών οικοσυστημάτων καινοτομίας.
  • Προσδιορισμός και ανάλυση παραγόντων για την καινοτομία στις αγροτικές περιοχές.
  • Διασύνδεση των φορέων αγροτικής καινοτομίας σε ολόκληρη την ΕΕ, με έμφαση στις νεοφυείς επιχειρήσεις.
Διαβάστηκε 677 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία