Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:25 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 17:30

Νέοι αγρότες...για πάντα!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι ίσως το καλύτερα σχεδιασμένο πρόγραμμα νέων αγροτών. Και είναι απολύτως βέβαιο ότι οι αιτήσεις θα είναι υπερδιπλάσιες των 11.000 που τελικά θα ενταχθούν.

Η Ένωση Αγρινίου είναι εδώ για να υποστηρίξει τους ανθρώπους που θέλουν σοβαρά να ασχοληθούν με την παραγωγή. Από τη σύνταξη και υποβολή του φακέλου μέχρι την πορεία τους στην ίδια την παραγωγική διαδικασία, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λήξη του προγράμματος και των δεσμεύσεων που από αυτό απορρέουν.

Ήδη το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν νέοι άνθρωποι είναι εντυπωσιακό. Όχι τυχαία, βέβαια…

Η γη έχει σταθερή αξία. Και ο πρωτογενής τομέας δίνει ασφαλή διέξοδο. Πολύ περισσότερο για όσους έχουν ήδη τη βάση τους στο χωριό. Για όσους κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει μέλλον στο κέντρο.

Κάποτε οι άνθρωποι έφευγαν απ’ το χωριό για να φτιάξουν τη ζωή τους στην πρωτεύουσα, τώρα εγκαταλείπουν άρον - άρον το μεγάλο χωριό για να γυρίσουν στο δικό τους χωριό.

Εκεί που θ’ ακούσουν μια καλημέρα.

Κι όση φτώχεια κι αν υπάρχει, ένα ραπανάκι  θα το φυτέψουν στον κήπο τους, δυο αυγουλάκια φρέσκα από κότα αλανιάρα, όλο και κάποιος θα τους τα φιλέψει. Αν τώρα έχουν τη χρηματοδότηση για να ξεκινήσουν κάτι καινούριο ή να "αναστήσουν" την παλιά εκμετάλλευση του πατέρα, να την επεκτείνουν, να την εκσυγχρονίσουν, να την αναβαθμίσουν και να κάνουν δυο βήματα μπροστά, ακόμη καλύτερα!

Δεν είναι, λοιπόν, λίγοι κι εκείνοι που σοβαρά σκέφτονται σήμερα να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και να κοπιάσουν. Καλώς να μας έρθουν, λοιπόν.

Και σε ότι αφορά την Ένωση Αγρινίου, να είναι βέβαιοι, επαναλαμβάνουμε, ότι θα τους στηρίξουμε σε κάθε τους βήμα, σε ότι κι αν χρειαστούν. Στο νέο τους ξεκίνημα η Ένωση θα είναι μαζί τους.

Οφείλουμε ωστόσο να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, γιατί, πολύ φοβόμαστε πως ανάμεσα στις στρατιές αυτές των νέων αγροτών (όχι απαραίτητα νέοι ηλικιακά) υπάρχουν αρκετοί που παρασύρθηκαν από ψευδή τηλεοπτικά ή άλλα πρότυπα και μάλλον παρεξήγησαν κάποιες έννοιες και καταστάσεις.

Και εξηγούμαστε: είναι δύσκολο να είσαι αγρότης. Η εικόνα του νέου, ωραίου, ανεξάρτητου, ελεύθερου στο πνεύμα και αυτάρκη αγρότη μπορεί να ισχύει, ….. μπορεί όμως και να μην ισχύει.

Μην κάνουν το λάθος να ονειρεύονται το μικρό σπίτι στο λιβάδι…!  Αν τους είπαν κάποιοι ότι θα γίνουν νέοι αγρότες, θα πάρουν 40 χιλ. ευρώ  και θα ζουν με τις επιδοτήσεις, …τους είπαν ψέματα.

Είναι δύσκολη η ζωή στην επαρχία. Και σκληρό το επάγγελμα του γεωργού, του κτηνοτρόφου.

Αξίζει, όμως, τον κόπο. Και με το παραπάνω.

Όσοι έχουν όρεξη για δουλειά και πραγματική διάθεση να μείνουν στην ύπαιθρο και να ασχοληθούν με τη γη και τα ζώα, θα πάνε μπροστά.

Διαβάστηκε 653 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία