Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:31 πμ
 
wm small
Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 14:44

Αγρίνιο: Γέμισε το Παπαστράτειο για τον Γιώργο Παπανδρέου (φωτό-βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με θέρμη πολιτικοί του φίλοι υποδέχτηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου όπου εκφωνεί ομιλία σε συγκέντρωση ως διεκδικητής της προεδρία του Κινήματος Αλλαγής για την οποία η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί την 5η Δεκεμβρίου.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε περί τις 12:40 και λαμβάνει χώρα με αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Προηγουμένως ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία του κόμματος στην κεντρική πλατεία όπου προέβη και σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Η συγκέντρωση στο Αγρίνιο ικανοποιεί τους συνεργάτες τους καθώς θεωρείται μεγάλη για τα δεδομένα της συγκυρίας και επιβεβαιώνει πως ο Γιώργος Παπανδρέου διατηρεί ισχυρές δυνάμεις στην Αιτωλοακαρνανία καθώς  δίνουν το «παρών» πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες και κομματικά στελέχη από όλο τον νομό.

Ενδεικτικά παρόντες ο πρώην περιφερειάρχης Απόστολο Κατσιφάρας, ο πρώην δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιό, ο εμβληματικός παράγοντας του χώρου-πρώην βουλευτής, νομάρχης και δήμαρχος- Γιάννης Βαΐνας, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά. Συμμετέχει και ο βουλευτής Δημ. Κωνσταντόπουλος (υποστηρικτής του Α.Λοβέρδου), πολιτευτές , κομματικά στελέχη και πολλοί πολιτικοί φίλοι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε «ιδιαίτερη συγκίνηση  για την ενθουσιώδη υποδοχή». «Η εντυπωσιακή παρουσία σας σήμερα εδώ, είναι συγκινητική. Είναι γιορτή συμμετοχής, γιορτή δημοκρατίας. Και η αγάπη σας στο πρόσωπό μου πηγή έμπνευσης και δύναμης.Μου δίνει δύναμη σε μία στιγμή που , μετά από την τραγική εξέλιξη της υγείας της Φώφης Γεννηματά, αφουγκράστηκα την αγωνία του Κινήματος μας και αποφάσισα να συμβάλλω ώστε αυτή η παράταξη να σηκώσει τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα», είπε.

Έκανε λόγο για συμφέροντα που θέλουν χειραγωγίσιμους πολίτες: «Κάποιοι όμως, δεν πιστεύουν στην ανοιχτή κοινωνία,  δεν αναγνωρίζουν κυρίαρχο το λαό,  αλλά πιστεύουν σε μία κλειστή δημοκρατία, μία ελεγχόμενη από αυτούς Ελλάδα,  με τους πολίτες εξαρτημένους, χειραγωγήσιμους, ελεγχόμενους.  Και προσπαθούν με διάφορες μεθόδους να υπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.  Το έργο το έχουμε ξαναδεί.   Σε κάθε περίπτωση, απέναντι στις κατασκευασμένες εντυπώσεις, μόνο οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες με την ψήφο τους μπορούν και θα δώσουν την απάντηση.  Και θα είναι όπως πάντα καταλυτική.  Εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε συγκρουστεί με τα κακώς κείμενα, με τα κατεστημένα, με τους ισχυρούς είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας. Για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του ελληνικού λαού και να υπερασπιστούμε τις αρχές μας, δημοκρατικές και σοσιαλιστικές», ανέφερε.

Έθεσε στόχο «να δυναμώσουμε την Παράταξή μας.  Για να ανατρέψουμε τα δεδομένα, που μας πικραίνουν όλους.  Για να δώσουμε τέλος σε ό,τι μας κρατά καθηλωμένους στο χθες»  και έκανε λόγο για «εθνική αποστολή».  «Πρέπει να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το άφησε η Φώφη Γεννηματά, με τη γενναία της προσπάθεια, την προσωπική, αλλά και για την Παράταξη, με το πλεόνασμα ήθους που άφησε ως παρακαταθήκη, και να συνεχίσουμε έναν αγώνα που θα αλλάξει οριστικά τη μοίρα των Ελλήνων και της χώρας.   Να ξανακάνουμε τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη μεγάλη και ισχυρή.  Καταλύτη ανατροπής της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας, που μας έχει οδηγήσει σε τέλμα, με ευθύνη και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Δυτική Ελλάδα είναι ο πρώτος σταθμός του Γιώργου Παπανδρέου που ξεκίνησε χθες από την Αχαΐα, γενέτειρα της οικογένειας του και εκλογική του έδρα καθώς είναι βουλευτής του Νομού, και ακολούθησε το βράδυ ο Πύργος Ηλείας. Αναφορές επιφύλαξε και στην ομιλία του για την Δυτική Ελλάδα, λέγοντας:«Σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρεθεί κανείς, όχι μόνον εδώ, στη Δυτική Ελλάδα, αισθάνεται τα ίδια ανάμεικτα συναισθήματα.Χαρά και ικανοποίηση για αυτήν ομορφιά αυτού του τόπου, αλλά μαζί με λύπη, γιατί μπορούμε, αλλά δεν κάνουμε τα βήματα που πρέπει, καθηλωμένοι, από παραλυτικές παθογένειες. Είναι δυνατόν, να μην αξιοποιείται, αλλά και με σχέδιο, με τη συμμετοχή όλων των φορέων και των πολιτών, αυτός ο πλούτος, να μην αξιοποιούνται αυτά τα τεράστια πλεονεκτήματα; Αντ’ αυτού, τρέχουμε ασθμαίνοντας, πίσω από τα προβλήματα που προκαλούνται από ασυλλόγιστες αποφάσεις ή επιλογές σκοπιμότητας χάριν συμφερόντων και κατεστημένων, αντί να εργαζόμαστε δημιουργικά για το μέλλον».

Ειδικότερα για το Νομό ανέφερε πως «η κατάσταση που επικρατεί στην Αιτωλοακαρνανία, μου είναι πολύ γνωστή. Και έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν με σαφήνεια το λεγόμενο Ελληνικό πρόβλημα. Πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά ανεκμετάλλευτα και με ισχυρή δόση εγκατάλειψης και περιθωριοποίησης.Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, σας πικραίνουν. Όπως η εκκρεμότητα στη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Ενώ την ίδια ώρα, παρά τις επιτυχίες των αγροτών με τις νέες καλλιέργειες και τις σπουδαίες επιδόσεις, ο πρωτογενής τομέας παρουσιάζει ένα μεγάλο έλλειμμα προγραμματισμού, καθώς δεν υπάρχει ένα ολιστικό και συνεκτικό σχέδιο που να τον οδηγεί στη νέα εποχή. Και ιδιαίτερα μετά τη δημιουργία των ενεργειακών κοινοτήτων των αγροτών. Βέβαια, γνωρίζω ότι, επιθυμίας σας είναι και η αναβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.Γνωρίζω τι πρέπει να πετύχουμε, αλλά όλα αυτά, έχουμε χρέος να τα συζητήσουμε συμμετοχικά και αναλυτικά. Και πάντα στο πλαίσιο ενός σχεδίου, που θα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου, εθνικού σχεδίου Το συγκεντρωτικό και πελατειακό κράτος έχει αφήσει πολλές πληγές».

Το πρόγραμμα του σήμερα εξάλλου περιλαμβάνει επίσκεψη στις 15:00 στη Ναύπακτο όπου στο Εργατικό Κέντρο θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Δείτε εικόνες από την άφιξη του πρώην πρωθυπουργού και το ακροατήριο της πολιτικής συγκέντρωσης

 


agrinionews.gr
 
Διαβάστηκε 555 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 14:53
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/