Κυριακή, 23η Ιουνίου 2024  2:07 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 19:09

Διαγνωστικά εργαστήρια: προειδοποιητική απεργία την Τρίτη 12/10

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όπως έχει ήδη εξαγγελθεί από το Συντονιστικό Όργανο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την Τρίτη 12/10/2021 θα πραγματοποιηθεί (και στο Αγρίνιο) προειδοποιητική απεργία των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικο-εργαστηριακών γιατρών.

Η απόφαση που έχει ληφθεί από το Συντονιστικό Όργανο είναι η καθολική μη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Για τη διαχείριση της απεργίας αυτής, το Συντονιστικό όργανο έχει προωθήσει σειρά οδηγιών προς τα μέλη τους, προκειμένου πρωτίστως να ενημερωθεί το ευρύ κοινό. Αυτές είναι:

1. Επικοινωνία της επίσχεσης
Ανάρτηση στην εξώθυρα των μονάδων και στους χώρους αναμονής και γραμματειακής υποστήριξης, της αφίσας αναγγελίας της απεργίας (ΑΦΙΣΑ).
Επισύναψη της ενημερωτικής επιστολής μέσω των απαντήσεων των εξεταζομένων σας , στην οποίαν αναλύονται οι λόγοι της επίσχεση (ΕΠΙΣΤΟΛΗ).

2. Ενημέρωση των ασθενών για την Διαχείριση των ραντεβού
Η απόφαση για την προειδοποιητική απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρχει συνέχιση των κινητοποιήσεων εφόσον δεν βρεθεί λύση στην 9ετή συνεχή εφαρμογή του claw back στην ιδιωτική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας λήφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση που είχε προχωρήσει το Συντονιστικό Οργανο της ΠΦΥ είχε επισημάνει ότι “Το Υπουργείο Οικονομικών έχει βολευτεί πίσω από την εφαρμογή αυτών των μέτρων περικοπής των δαπανών και δεν κάνει καμία ουσιαστική ενέργεια αξιολόγησης των αναγκών των ασθενών από την μία και από την άλλη, να δει τι μπορεί να πληρώσει και αυτό να προσφέρει στον Έλληνα ασθενή. Το Υπουργείο Οικονομικών αυτό που κάνει, είναι κοινωνική πολιτική στις πλάτες των εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικο-εργαστηριακών ιατρών!\

Όπως φαίνεται και από τα σημειώματα περικοπών για τον Ιούνιο του 2021, η υπέρβαση των δαπανών σε σχέση με το προϋπολογισθέν ποσό για διαγνωστικές εξετάσεις αγγίζει το 46% σε κάποιες κατηγορίες εξετάσεων. Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν τέτοια περιθώρια κέρδους;

Και από την άλλη πλευρά, δεν αναρωτιέται κανείς αν τελικά η εκτίμηση των αναγκών για διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις έχει πέσει έξω… Αν λόγω και της πανδημίας έπρεπε το κράτος να αναλογιστεί την ευθύνη που φέρει και να αυξήσει τον προϋπολογισμό… Αν έπρεπε πέραν των χειροκροτημάτων προς τους γιατρούς, να υπήρχε και ουσιαστική αποτίμηση της προσφοράς τους…”

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 346 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News