Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:59 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 18:21

Αγρίνιο: Όλα έτοιμα για την επιστροφή του Ημιμαραθώνιου Δρόμου «Μιχάλης Κούσης» (φωτο-βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμος Αγρινίου το πρωί της Τρίτης, 5/10 ενόψει της διοργάνωσης του 13ου Ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης» το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ο Δήμος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου, τη Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου, τον ΠΑΣ Ιωνικό 80, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου και τον Παναιτωλικό Γ.Φ.Σ. διοργανώνει τον 13ο Ημιμαραθώνιο δρόμο, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021. Την περασμένη χρονιά ο αγώνας δεν είχε πραγματοποιηθεί λόγω των υγειονομικών συνθηκών.

Παρόντες πέραν του Δημάρχου, Γιώργου Παπαναστασίου και των Αντιδημάρχων, Χρήστου Ζαρκαβέλη και Μίμη Σκορδόπουλου, ο Διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου, Αλέξης Αντωνίου, εκπρόσωποι των τοπικών αθλητικών σωματείων που συνδιοργανώνουν και η υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου, Δήμητρα Αβράμπου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου αναφερόμενος στη διοργάνωση υπογράμμισε ότι «Υπάρχουν περιορισμοί αλλά επιστρέφουμε σε μία κανονικότητα. Είναι ένα νέο ξεκίνημα σε πιο δύσκολες συνθήκες», κάνοντας μνεία στη μέριμνα που έχει επιδείξει η Δημοτική Αρχή για τις αθλητικές υποδομές και υπερτονίζοντας την ανάγκη να προαχθεί ο αθλητισμός και να ωθηθούν οι νέες γενιές σε αυτόν.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Χρήστος Ζαρκαβέλης, μετά την αρχική του τοποθέτηση απάντησε σε ερωτήσεις αναφορικά με το πολυσυζητημένο ζήτημα της ένταξης του αγώνα στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

Ανέφερε χαρακτηριστικά για τη δυσκολία της υπόθεσης ότι:

«Δεν υπάρχει τοίχος πουθενά. Υπάρχει διαβούλευση και κουβέντα με τον ΣΕΓΑΣ για να βρεθεί η διοργάνωση στο καλεντάρι. Πρέπει να ικανοποιηθούν κάποιες απαιτήσεις. Η νέα ηγεσία του ΣΕΓΑΣ θα έχει νέα κουβέντα. Θα κάνουμε πάλι προσπάθεια να μπούμε στο καλεντάρι και έχουμε ορισμένες απαιτήσεις για να έχει μεγαλύτερη προβολή ο αγώνας αυτός. Δεν εξαρτάται μόνο από τον Δήμο. Σκοπός είναι να κάνουμε τη διοργάνωση πολύ μεγαλύτερη από ότι την παραλάβαμε. Να τιμηθεί η μνήμη του Μιχάλη Κούση όπως της αρμόζει».

Εν συνεχεία υπογράμμισε:

«Μόνοι μας δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τον αγώνα όπως πρέπει. Δεν κάνει τη διαφορά ο ΣΕΓΑΣ αλλά απαιτούνται προϋποθέσεις για να μεγαλώσει ο αγώνας. Θα θέλαμε ο αγώνας να είναι τηλεοπτικός. Ο Μιχάλης Κούσης είχε πολύ μεγάλες διακρίσεις. Ήταν σημείο αναφοράς για το μαραθώνιο στην Ελλάδα. Θέλουμε και τον ΣΕΓΑΣ μαζί μας και την Περιφέρεια και τους χορηγούς».

Επί του θέματος ο Δήμαρχος προσέθεσε ότι «Υπάρχει νέα προοπτική για την ένταξη στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ λόγω και της αλλαγής στη διοίκηση σου. Οι παλιές διοικήσεις είχαν καθεστωτικές αντιλήψεις. Θα πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες όλων όσων θέλουν να προάξουν τον αθλητισμό».

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τον 13ο Ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης» εδώ.

Δείτε αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου και του Αντιδημάρχου, Χρήστου Ζαρκαβέλη:

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 510 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.