Τρίτη, 26η Οκτωμβρίου 2021  7:38 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 22:52

Μεσολόγγι: Ο Αγαθάγγελος Κότσαλος νέος επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος για τα Παιδιά μας»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Αγαθάγγελος Κότσαλος είναι ο νέος επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος για τα Παιδιά μας» στη θέση του «μεταβατικού» Μιχάλη Μπιλάλη.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπιλάλης είχε διαδεχθεί τον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο μετά την παραίτησή του στα τέλη του Φεβρουαρίου για συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Χθες έγινε συνεδρίαση των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού στην οποία τέθηκε το ζήτημα ορισμού επικεφαλής. Κατά τη συζήτηση ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Δαουτίδης δεν αποδέχτηκε πρόταση να είναι ο ίδιος επικεφαλής και πρότεινε να συνεχιστεί η λειτουργία του συνδυασμού «ακέφαλη» και παράλληλα να οργανωθεί ανοιχτή διαδικασία για την επιλογή επικεφαλής μετά από ψηφοφορία όλων των υποψηφίων με τον συνδυασμό, στις εκλογές του 2019.

Τότε ο κ. Κότσαλος πρότεινε να τεθεί ο ίδιος επικεφαλής, κάτι που έγινε δεκτό από την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων πλην του κ. Δαουτίδη για προσωπικούς λόγους.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν, ότι ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπαλαμπάνης εξέφρασε την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί από τον συνδυασμό για το λόγο ότι δεν είναι επικεφαλής ο πρώην δήμαρχος Νίκος Καραπάνος ο οποίος και τον δημιούργησε. Κάτι που έκανε σήμερα το πρωί υποβάλλοντας την σχετική δήλωση στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Γεγονός πάντως είναι ότι η χθεσινή διεργασία αποτελεί αφετηρία δημιουργίας «συσχετισμών» για τις εκλογές του 2023 και παράλληλα διαφοροποίησης, στη λειτουργία της αντιπολίτευσης καθώς ο Αγαθάγγελος Κότσαλος γνωρίζει άριστα τα ζητήματα και το θεσμικό πλαίσιο. Δηλαδή θα υπάρξει ισχυροποίηση του αντιπολιτευτικού λόγου.

Επίσης διαψεύσθηκαν σενάρια που «κυκλοφορούσαν» περί διάλυσης του συνδυασμού «Δήμος για τα Παιδιά μας».

Τέλος εάν μετά τον Δημήτρη Μπαλαμπάνη ανεξαρτητοποιηθεί και ο Κώστας Δαουτίδης τότε εκπίπτει από τη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου και θα εκλεγεί νέος από τον συνδυασμό «Δήμος για τα Παιδιά μας».

Πηγή: messolonghinews.gr

Διαβάστηκε 109 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 23:10
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα