Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  7:09 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 23:18

Έκθεση γλυπτικής στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών: κέντρισε τα βλέμματα το έργο του Αγρινιώτη Ευάγγελου Τύμπα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιτυχώς και με μεγάλη συμμετοχή έγινε το απόγευμα της Πέμπτης η έναρξη της έκθεση γλυπτικής που φιλοξενείται στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών και διοργανώνει το Εικαστικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Συμμετέχουν 94 διακεκριμένοι καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών και ο Αγρινιώτης Γλύπτης Ευάγγελος Τύμπας  ο οποίος δέχθηκε τα συγχαρητήρια της Διευθύντριας του Μουσείου καθώς και πλήθους επισκεπτών,ακόμη και από τη Γαλλία, που ενθουσιάστηκαν με το μύνημα του έργου του «Χωρίς επιστροφή».

Τον Ευάγγελο Τύμπα τίμησε και ο γνωστός ηθοποιός και φίλος του γλύπτη Δημήτρης Βερύκιος που ξεναγήθηκε απο τον καλλιτέχνη και συζήτησαν για αρκετή ώρα για την ερμηνεία του έργου αλλά και για διάφορα καλλιτεχνικά θέματα που «τρέχουν» στο χώρο της τέχνης.

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1914 και είναι ένα από τα ιστορικότερα και μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας. Από το 1930 στεγάζεται στη Βίλα «Ιλίσσια», που κατασκευάστηκε την περίοδο 1840-1848 ως οικία της Δούκισσας της Πλακεντίας και βρίσκεται επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 22, στην Αθήνα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 17η Οκτωβρίου 2021 με μέρεςκαι ώρες λειτουργίας : Δευτέρα – Κυριακή 8:00-20:00, Τρίτη 13:00-20:00

 

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1135 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.