Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:39 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 17:49

Μπλε Επανάσταση: Τι είναι και πως υπόσχεται να λύσει το πρόβλημα του υποσιτισμού;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ανθρωπότητα κάνει στροφή στις διατροφικές της συνήθειες για να αποφύγει μια μεγάλη επισιτιστική κρίση. Μέχρι το 2050 εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως θα στραφούν σε ψάρια, φύκια και θαλασσινά, και οτιδήποτε μπορεί να καταναλωθεί και βρίσκεται σε υδάτινο οικοσύστημα.

Με αυτή τη στροφή στόχος είναι να μειωθεί το οικολογικό αποτύπωμα από την ολοένα αυξανόμενη εκτροφή ζώων, αλλά και να περιοριστεί το φαινομένου υποσιτισμού που παρατηρείται κυρίως στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ενδεικτικά οι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι μυδοκάλλιεργειες και οι οστρακοκαλλιέργειες έχουν σχεδόν μηδέν οικολογική επιβάρυνση και είναι ικανές να θρέψουν ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που αυτή τη στιγμή υποσιτίζεται.

Οι τροφές από τη θάλασσα θα επιδοτηθούν παγκοσμίως ώστε να διατηρηθούν χαμηλά οι τιμές και να στρέψουν τον κόσμο στη κατανάλωσή τους, με σκοπό να μειωθεί η εκτροφή ζώων μέχρι και 30%.

Οι έρευνες που δείχνουν ότι η οικολογική ρύπανση από τις εκτροφές ζώων απειλεί να τινάξει στον αέρα οποιαδήποτε πρόβλεψη για τη πορεία του οικοσυστήματος τα επόμενα χρόνια. Με χώρες όπως η Κίνα και η Αυστραλία να είναι αυτές που επιβαρύνουν περισσότερο τον πλανήτη μας.

Η Μπλε Επανάσταση έχει ορίζοντα 30ετίας και σκοπεύει να κερδίσει 100.000.000 ανθρώπους που εώς τώρα δεν είχαν καμία επαφή με το διατροφικό πλούτο της θάλασσας και στηρίζει πολλά στην ενημέρωση του κόσμου ότι μπορεί να τραφεί με τα φύκια της θάλασσας.

Τέλος οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η Μπλε Επανάσταση θα έχει και τεράστιο θετικό αντίκτυπο και στην υγεία των καταναλωτών, αφού τα οφέλη από μια τέτοια διατροφή είναι πολλά.

pronews.gr

Διαβάστηκε 656 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.