Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:24 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 21:38

Παναιτωλικός: Τα χαμόγελα και οι «παραφωνίες» της πρεμιέρας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την φράση «κάθε αρχή και δύσκολη», μπορεί να περιγραφεί ικανοποιητικά ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα για τον Παναιτωλικό, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Το σύνολο του Αναστασίου παρουσίασε καλό πρόσωπο στο πρώτο μέρος, χωρίς βέβαια να εντυπωσιάσει, αλλά στην επανάληψη ο ρόλος του ήταν παθητικός. Μόνο ικανοποίηση, λοιπόν, μπορεί να υπάρξει από το γεγονός ότι απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι δυσκολίες του αγώνα, άλλωστε, ήταν δεδομένες. Ο Αστέρας φάνηκε ότι ήταν σαφώς πιο έτοιμος. Ομάδα με χαρακτήρα, ήξερε τι ζητούσε από το ματς, αλλά τελικά αρκέστηκε στο ισόπαλο αποτέλεσμα, αφού δεν μπόρεσε να διασπάσει την σχεδόν άρτια μεσοαμυντική λειτουργία του Τίτορμου.

Στόπερ για «φίλημα», σταθερός ο Ρούσο, υστέρησε ο Λουί

Βασικοί παράγοντες διατήρησης του «μηδενός» στην άμυνα ήταν οι Μαλής και Κορνέλιους. Καταπληκτική εμφάνιση και από τους δυο, περιόρισαν τους επικίνδυνους Ριέρα και Μπαράλες. Ειδικά ο Καναδός δεν έχασε μονομαχία.

Στις ελάχιστες περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει, ο κίπερ Ρούσο φώναξε «παρών». Πειστική εμφάνιση από τον Αργεντίνο, κράτησε «καθαρή» την εστία του ενώ είχε καλές μεταβιβάσεις με τα πόδια, πράγμα σημαντικό για κάθε σύγχρονο τερματοφύλακα.

Από εκεί και πέρα ο Χουχούμης έκανε τα απολύτως απαραίτητα ώστε να περιορίσει την επιθετικότητα των αντιπάλων στην πλευρά του, ενώ δημιούργησε και την ευκαιρία του Καρέλη στο 3’. Ο Λουί, αντιθέτως, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα από τον δραστήριο Σίτο. Ειδικά στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας «χτύπησε» από τα αριστερά δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις, κερδίζοντας κι αρκετά φάουλ γύρω από την αγρινιώτικη μεγάλη περιοχή (με τη… συνδρομή του ρέφερι Τσακαλίδη).

«Κατάπιαν» χιλιόμετρα αλλά δε δημιούργησαν οι Τσιγγάρας, Ντίας, Μεντόζα, Βαρόνε

Στο χώρο της μεσαία γραμμής ο Παναιτωλικός ήταν ανταγωνιστικός στο πρώτο ημίχρονο, με τον Βαρόνε να ξεχωρίζει, δημιουργώντας μόνος του την ευκαιρία του Καρέλη στο 40’. Θετική και η παρουσία του δυναμικού Τσιγγάρα όσον αφορά τις αναχαιτίσεις των αντιπάλων.

Στην επανάληψη, όμως, οι Αρκάδες κέρδισαν τη μάχη του κέντρου, αναγκάζοντας τους Αγρινιώτες σε… άτακτη υποχώρηση. Ειδικά μέχρι το 70’, ασκήθηκε έντονη πίεση προς την εστία του Ρούσο. Οι παίκτες του Αναστασίου δεν είχαν «καθαρό» μυαλό, αδυνατώντας να κρατήσουν την μπάλα και να αναπτυχθούν μεσοεπιθετικά.

Παρ’όλα αυτά ο αρχηγός Ντίας έδειξε πόσο πολύτιμος είναι στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς, κόβοντας, κερδίζοντας φάουλ και «αποσυμπιέζοντας» τη δύσκολη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Άξιος συμπαραστάτης του και ο Μεντόζα, που σε πολλές περιπτώσεις, βέβαια, κρατούσε την μπάλα παραπάνω από όσο έπρεπε. Αμφότεροι δέχτηκαν πολύ «ξύλο» και κέρδισαν κίτρινες κάρτες.

Κοινό χαρακτηριστικό του συνόλου των παικτών που αγωνίστηκαν από τη μέση και μπροστά, πάντως, ήταν η αδυναμία δημιουργίας επικίνδυνων καταστάσεων. Σε «ρηχά νερά» κινήθηκε και ο Μόρσεϊ, που ορθώς αντικαταστάθηκε.

Φιλότιμος ο Καρέλης, του έλειψε το γκολ

Ο Έλληνας φορ θα μπορούσε να αλλάξει την… ιστορία του αγώνα, αλλά δεν επέδειξε την ενδεδειγμένη ψυχραιμία και απώλεσε τις δυο καλύτερες ευκαιρίες του Παναιτωλικού. Παρ’ όλα αυτά έτρεξε, πάλεψε, «έσπασε» την μπάλα. Του λείπει ένα γκολ που θα τον ανεβάσει ψυχολογικά και οφείλει να το βρει στα επόμενα παιχνίδια.

Τα συμπεράσματα

Ο κόουτς Αναστασίου «κέρδισε» το στοίχημα των στόπερ. Επέλεξε νεανικό δίδυμο  (αφήνοντας στον πάγκο τον Βργκοτς) απέναντι στον έμπειρο «κεφαλοσφαιριστή» Μπαράλες και δικαιώθηκε. Μοναδική «παραφωνία» αμυντικά η παρουσία του Λουί.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να βρει ρυθμό και αυτοματισμούς από τη μέση και μπροστά. Ευεργετική αναμένεται να είναι η επιστροφή των Μπαρμπόσα, Φλόρες, Αποστολάκη, αλλά και η ενεργοποίηση των Ζεστέντ, Αντούνιες. Είναι χαρακτηριστικό πως στην πρεμιέρα ο Αναστασίου έκανε μόλις δυο αλλαγές, καθώς είχε περιορισμένες επιλογές στον πάγκο.

Ενεργοποίηση απαιτείται κι από τον κόσμο της ομάδας. Η προσέλευση ήταν μέτρια προς χαμηλή, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περίπου 1.200 φιλάθλους. Όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες, μάλιστα, ήταν υπερβολικά… ήσυχοι, με λίγα ξεσπάσματα φωνής κι έντασης. Σίγουρα δεν είναι αυτή η δυναμική του συλλόγου, αλλά φαίνεται πως για να επιστρέψει μαζικά το Αγρίνιο στο γήπεδο πρέπει να διακρίνει σαφή αγωνιστική νοοτροπία και καλό ποδόσφαιρο.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 670 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.