Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  12:00 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 14:51

Σε διαβούλευση η Eθνική Στρατηγική για το Βαμβάκι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έως τις 4 Οκτωβρίου 2021 τίθεται σε δημόσια διαβούλευση η εθνική στρατηγική για την καλλιέργεια, την μεταποίηση και την εμπορία του βαμβακιού στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της επίτευξης μιας βιώσιμης και συνεχούς ανάπτυξής του, η Ομάδα Εργασίας Βάμβακος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου μετέχουν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, μέσω του καθορισμού συγκεκριμένων στόχων και της περιγραφής μέτρων, διαμόρφωσε την Εθνική Στρατηγική για την καλλιέργεια, μεταποίηση και εμπορία βαμβακιού στην Ελλάδα.

Οι στόχοι και τα μέτρα, εφόσον αυτό επιτάσσεται από τις συγκυρίες, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, μπορεί να αναθεωρούνται, προσδίδοντας κατά αυτόν τον τρόπο, στην περιγραφόμενη Εθνική Στρατηγική μη στατικό αλλά δυναμικό χαρακτήρα. Την Εθνική αυτή Στρατηγική το ΥπΑΑΤ θέτει σε δημόσια διαβούλευση για διάστημα 15 ημερών.

Ο σκοπός

Σκοπός της Εθνικής στρατηγικής είναι ο καθορισμός των στόχων και η περιγραφή των μέτρων για την μακροχρόνια και βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα βάμβακος της χώρας μας. Η εθνική στρατηγική αφορά το χρονικό διάστημα 2019-2029.

Οι στόχοι:

1) Η βελτίωση των οικονομικών δεδομένων της βαμβακοκαλλιέργειας,

2) Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου μεταποίησης του βάμβακος,

3) Η βελτίωση της ποιότητας και η δημιουργία «ταυτότητας» του Ελληνικού βάμβακος,

4) Η ανάδειξη των φιλοπεριβαλλοντικών χαρακτηριστικών του τρόπου παραγωγής του βάμβακος

5) Η διατήρηση και η διασφάλιση της στήριξης της ΚΑΠ για το βαμβάκι

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Διαβάστηκε 300 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία