Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  7:46 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 22:18

Αιτωλοακαρνανία: Επιστροφή με ασφάλεια στα θρανία των φροντιστηρίων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Ελάχιστοι είναι οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα φροντιστήρια της Αιτωλοακαρνανίας και είναι ανεμβολίαστοι
  • Ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν για μαθητές και εκπαιδευτικούς και τι αναφέρει η Πρόεδρος των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτα Δερβίση και η Πρόεδρος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αιτωλοακαρνανίας Ρούλα Αρβανίτη

Ξεκίνησε και συνεχίζεται η επιστροφή στις αίθουσες για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών  ανά την Ελλάδα, όπως επίσης την Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο.

Η χαρά της δια ζώσης εκπαίδευσης είναι μεγάλη και για όλους, ωστόσο τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα είναι και θα είναι κομμάτι της καθημερινότητας των εκπαιδευτικών και των μαθητών!

Σύμφωνα με την Πρόεδρο των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτα Δερβίση και την Πρόεδρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αιτωλοακαρνανίας Ρούλα Αρβανίτη οι μαθητές άνω των 12 ετών προσέρχονται για μάθημα, βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο επιτάσσει οι μαθητές άνω των 12 ετών να προσέρχονται για μάθημα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης κατά την διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου ή με δήλωση αρνητικού self test, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) ως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στην τάξη.

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με την κ. Αρβανίτη και την κ. Δερβίση, οι οποίες επισημαίνουν εάν υπάρχει επιδημιολογική συσχέτιση μεταξύ κρουσμάτων και ενδείξεις μετάδοσης η λειτουργία του τμήματος θα αναστέλλεται, μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό, που αντιστοιχεί στο 50% + 1 του συνόλου των μαθητών της τάξης λ.χ. στα 10 παιδιά τα 6.

Σε περίπτωση νόσησης μαθητή ή εκπαιδευτικού μπορεί να επιστρέψει στην αίθουσα για μάθημα, όπως αναφέρουν οι κ.κ. Δερβίση και Αρβανίτη μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και την πάροδο 3 ημερών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς όμως την λήψη αντιπυρετικών, καθώς και την βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων.

Επιπλέον, για τις στενές επαφές προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος. Συγκεκριμένα, για τους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος, στο οποίο εντοπίστηκε κρούσμα απαιτείται να κάνουν δύο rapid test πέραν των προβλεπόμενων, αν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονται δίπλα ακριβώς μπροστά ή πίσω από το κρούσμα, ενώ τις ημέρες που δεν κάνουν rapid test πρέπει να κάνουν καθημερινά self test, ενώ για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μαθητές του τμήματος που βρέθηκε το κρούσμα  προβλέπεται η διενέργεια δύο self test ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.

Η Πρόεδρος των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτα Δερβίση

Η Πρόεδρος των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτα Δερβίση ανέφερε: «είναι σημαντικό που επιστρέψαμε στην αίθουσα και ακολουθούμε πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να διδάσκουμε και να βλέπουμε τους μαθητές μας. Η μάσκα στερεί την έκφραση, αλλά είναι μέτρο προστασίας και το εφαρμόζουμε όλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, γιατί όλοι θέλουμε να είμαστε προστατευμένοι. Ζητάμε από τους εκπαιδευτικούς να είναι όλοι εμβολιασμένοι, αν και οι περισσότεροι ήδη έχουν κάνει το εμβόλιο, ελάχιστο ποσοστό εκτιμούμε πως είναι ανεμβολίαστο».

Η Πρόεδρος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αιτωλοακαρνανίας Ρούλα Αρβανίτη

Η Πρόεδρος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αιτωλοακαρνανίας Ρούλα Αρβανίτη σχολίασε: «ξεκινήσαμε οργανωμένοι και ισχύουν όλα τα υγειονομικά μέτρα που ίσχυαν και πέρσι. Εφαρμόζονται αυστηρά γιατί όλοι θέλουμε να είμαστε στην τάξη και συνάμα να είμαστε και προστατευμένοι. Έχουμε ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν, αλλά εκτιμούμε πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι ελάχιστοι».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”  

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 483 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.