Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  11:21 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 18:29

Μνημείο το Μητροπολιτικό Μέγαρο στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νεώτερο μνημείο χαρακτηρίστηκε με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού το Μητροπολιτικό Μέγαρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στο Μεσολόγγι.

Το κτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που βρίσκεται επί της συμβολής των οδών Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού και Κύπρου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και εντός του χαρακτηρισμένου ως ιστορικού τόπου του Ηρώου του Μεσολογγίου, εκτιμήθηκε ότι διαθέτει ιδιαίτερα αξιόλογα αρχιτεκτονικά, μορφολογικά και τυπολογικά χαρακτηριστικά και επιπλέον αποτελεί τεκμήριο της εξέλιξης της περιοχής από κοινωνική, αρχιτεκτονική και πολιτισμική άποψη.

Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση επί του μνημείου (επισκευή, συντήρηση, προσθήκη) ή οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα πλησίον αυτού χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί η έγκριση της Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 637 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.