Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:38 πμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 18:15

Παναιτωλικός: η «κατάρα» της πρεμιέρας και ο πανέτοιμος Αστέρας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε ρυθμούς Αστέρα κινούνται άπαντες στο παναιτωλικό στρατόπεδο, με την έναρξη του πρωταθλήματος να απέχει μόλις μερικά εικοσιτετράωρα.

Στα ποδοσφαιρικά στέκια της πόλης, αλλά και στα social media που ασχολούνται με τον Τίτορμο είναι φανερή η αισιοδοξία των φιλάθλων για την επικείμενη σεζόν. «Πάμε να τους πάρουμε», «τους έχουμε», «θα πάμε καλά φέτος», είναι μερικές από τις φράσεις που ακούγονται ευρέως.

Ο κόσμος, λοιπόν, βασιζόμενος στην θετική εικόνα των φιλικών, πιστεύει το σύνολο του κόουτς Αναστασίου. Πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να δείξει κάτι διαφορετικό φέτος, αρχής γενομένης από την πρεμιέρα κόντρα στους Αρκάδες. Βέβαια, το έργο του Παναιτωλικού, όσον αφορά το σαββατιάτικο παιχνίδι, μόνο εύκολο δεν είναι.

Δεν του πάνε οι πρεμιέρες

Κατ’ αρχάς, η εννιαετής παρουσία στα «σαλόνια» της Super League ακολουθείται από μια «κατάρα»: ο Παναιτωλικός στα ματς που ανοίγουν την αυλαία του πρωταθλήματος, αδυνατεί να πάρει «τρίποντο».

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι μόλις πέρυσι κατάφερε να μην ηττηθεί σε πρεμιέρα, αποσπώντας ισοπαλία στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έφυγε με «άδεια χέρια» από το γήπεδο!

Παρ’ όλα αυτά, για όλα υπάρχει πρώτη φορά. Και το Σάββατο, έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να απαλλαχθεί από την προαναφερθείσα «κατάρα», νικώντας και αποδεικνύοντας ότι αλλάζει αγωνιστική ρότα και νοοτροπία.

Ο ετοιμοπόλεμος Αστέρας

Στην «εξίσωση» της πρεμιέρας, όμως, δεν υπάρχει μόνο ο συντελεστής του Παναιτωλικού, αλλά κι εκείνος του Αστέρα. Οι φιλοξενούμενοι αποτελούν μια επαρχιακή ομάδα-πρότυπο σε όλα τα επίπεδα, που πρωταγωνίστησε την περσινή σεζόν.

Οι Αρκάδες έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφές τους από τα μέσα Ιούλη, με τον κόουτς Ράσταβατς να έχει άπλετο χρόνο να δουλέψει την ομάδα του. Οι κινήσεις που έγιναν ήταν προσεγμένες και μετρημένες, ώστε να καλυφθούν τα κενά που άφησαν αξιόλογοι παίκτες που αποχώρησαν όπως ο Κώτσιρας, ο Σουάρεθ, Πασαλίδης και Φερνάντεθ.

Στην προετοιμασία τους παρατηρούνται εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σε 8 φιλικούς αγώνες κατέγραψαν 7 νίκες και μια ισοπαλία, σκοράροντας 17 φορές και δεχόμενοι μόνο 2 γκολ. Πρόκειται, λοιπόν, για την πιο «φορμαρισμένη» ομάδα της θερινής περιόδου, που αποδίδει καλά τόσο αμυντικά όσο και μεσοεπιθετικά.

Συνοψίζοντας, η αναμέτρηση στο «κλουβί» είναι υψηλής δυσκολίας. Ο Παναιτωλικός κοντράρεται με ένα συμπαγές και έτοιμο σύνολο, που εργάστηκε μεθοδικά όλο το καλοκαίρι ώστε να διατηρήσει και -γιατί όχι- να βελτιώσει το περσινό αγωνιστικό του πρόσωπο.

Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι ο Παναιτωλικός πρέπει να αναζητήσει κάτι λιγότερο από τη νίκη. Τετριμμένο, αλλά συνάμα αληθές το ρητό «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Το «τρίποντο», άλλωστε, εκτός του βαθμολογικού, θα έχει και ψυχολογικό αντίκτυπο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Δύσκολη η αποστολή, αλλά όχι απαγορευτική. Με υπομονή, σοβαρότητα, προσοχή και θέληση το σύνολο του Αναστασίου μπορεί να ξεκινήσει «με το δεξί» τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, αφήνοντας πίσω κακές συνήθειες του παρελθόντος.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 645 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.