Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:31 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 14:24

Ξεκινούν τα θεατρικά εργαστήρια του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη δημιουργία Θεατρικού Εργαστηρίου στο Δήμο μας θέλοντας να δώσουμε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να ασχοληθούν με την Θεατρική τέχνη.

Τα  μαθήματα παρακολούθησης, (Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Κινησιολογία, Αγωγή Λόγου) θα διδαχθούν παράλληλα με πρακτική εξάσκηση δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να συμμετέχουν σε παραστάσεις εφαρμογής, θεατρικές παραγωγές του εργαστήριου μας. (το διδακτικό μέρος θα συνεπικουρήσουν επιπλέον επαγγελματίες του χώρου που πρόκειται να μετακληθούν για τις ανάγκες των παραγωγών μας).

Η όλη διδακτική διαδικασία, δε βασίζεται αμιγώς στην υποκριτική, αλλά ασχολείται με όλους τους ρόλους που διαδραματίζουν οι συντελεστές μιας θεατρικής παραγωγής. 

Υπεύθυνος εκπαιδευτής στο Θεατρικό Εργαστήριο είναι ο Γιώργος Παυλιδάκης Ηθοποιός – Σκηνοθέτης, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης αφού υπήρξε επί 15 συναπτά  έτη υπεύθυνος, εκπαιδευτής του Θεατρικού εργαστηρίου του Δημοτικού Περιφερειακού θεάτρου Βορείου Αιγαίου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β.ΑΙΓΑΙΟΥ) 

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ηλικίες άνω των 14 χρόνων. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα (απογευματινές ώρες).

Θα δημιουργηθούν τμήματα ενηλίκων και παιδιών (από 14 ετών) 

Αρχικά θα δημιουργηθεί θεατρικό εργαστήριο σε Βόνιτσα και σε Πάλαιρο και βάση διαθεσιμότητας και ενδιαφέροντος θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας 

Το μαθήματα του θεατρικού εργαστηρίου στην Βόνιτσα θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο ΛΑΪΣ και στην Πάλαιρο στην αίθουσα Σπύρου Αχείμαστου (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου) 

Ωστόσο επειδή ο αριθμός των σπουδαστών είναι  περιορισμένος, οι ενδιαφερόμενοι να    επικοινωνήσουν  εγκαίρως.    

Πληροφορίες–επικοινωνία::6984310043- 2643022232

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δηλώσεις συμμετοχής έως: 20/09/2021 .

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Παντελής Αποστολάκης Παντελής αναφέρει "Στόχος των θεατρικών εργαστηρίων είναι  η κοινή δράση και η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μέσα από την ενασχόληση με πράγματα που ελευθερώνουν το πνεύμα, την ψυχή και το σώμα. Επιλέγουμε να αξιοποιήσουμε τη δημιουργικότητα μας στο θέατρο και να "επενδύσουμε" στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Καλή αρχή σε αυτή την προσπάθεια σε όσους δηλώσουν συμμετοχή ,αλλά και στον αξιόλογο εκπαιδευτή Γεώργιο Παυλιδάκη"

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα βάση πρωτοκόλλου για τον sars covid-19.

Διαβάστηκε 674 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.