Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:44 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 00:03

MyData: Τι αλλάζει για ταμειακές μηχανές από 1/9 – Τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι επιχειρήσεις που δεν συνδεθούν στο MyData από 1/9 θα είναι αντιμέτωπες με τσουχτερά πρόστιμα. Όλες οι αλλαγές για τις ταμειακές μηχανές από την 1η Σεπτεμβρίου.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εφαρμογή MyData, καθώς από 1/9 οι επιχειρήσεις με τζίρο άνω 100.000 ευρώ που δεν επλήγησαν από την,πανδημία υποχρεούνται να συνδεθούν online με το Taxisnet.

Μάλιστα, έως την 1η Νοεμβρίου υποχρεωτικά θα διασυνδεθούν όλες οι ταμειακές μηχανές, ενώ οι επαγγελματίες που είχαν παλαιού τύπου ταμειακές, πρέπει να τις αντικαταστήσουν άμεσα, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα, ενώ θα τεθούν και στο στόχαστρο για φορολογικούς ελέγχους.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που δεν θα χρησιμοποιούν από την 1η Σεπτεμβρίου τις νέες ταμειακές μηχανές θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για κάθε έλεγχο.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, με την άμεση διαβίβαση των αποδείξεων λιανικής στο Taxisnet θα υπάρχει διασφάλιση ότι δεν θα αποκρύπτεται τζίρος, αφού, άπαξ και εκδοθεί απόδειξη, αυτή θα καταγράφεται στη μερίδα του επαγγελματία στο MyData.

Προϋποθέσεις και δεδομένα

Η ΑΑΔΕ σημειώνει πως υπάρχουν δύο προϋποθέσεις, καθώς πρέπει να εκδίδεται απόδειξη, ενώ δεν πρέπει να σβήνεται με ειδικό παράνομο λογισμικό αφού εκδοθεί.

Έτσι, το χρονοδιάγραμμα διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το Taxisnet περιλαμβάνει τρία στάδια και είναι το ακόλουθο:

– Από 1/9 οι οντότητες που βάσει ΚΑΔ δεν επλήγησαν από την πανδημία και το φορολογικό έτος 2019 είχαν ακαθάριστα έσοδα πάνω από 100.000 ευρώ.

– Από 1/10 οι οντότητες που βάσει ΚΑΔ δεν επλήγησαν από την πανδημία και το φορολογικό έτος 2019 είχαν ακαθάριστα έσοδα μέχρι και 100.000 ευρώ.

– Από 1/11 οι λοιπές οντότητες. Στην ίδια ημερομηνία εντάσσονται και οι οντότητες που είτε είναι υπόχρεες σε χρήση Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών είτε χρησιμοποιούν προαιρετικά ΦΗΜ και έχουν κάνει έναρξη εργασιών από 1/1/2020 έως και την 1/9/2021, καθώς και οι οντότητες που το φορολογικό έτος τους λήγει σε διαφορετική ημερομηνία της 31/12.

Επιπλέον, στην περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2019 από τις υπόχρεες οντότητες της παρούσας απόφασης, λαμβάνονται υπόψη τα ακαθάριστα έσοδα της τελευταίας υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Τα δεδομένα που διαβιβάζονται, ανά εκδοθέν στοιχείο λιανικής πώλησης, κατ’ ελάχιστον, είναι τα εξής:

– ΑΦΜ του εκδότη

– Είδος παραστατικού λιανικής πώλησης

– Αύξων αριθμός του στοιχείου λιανικής πώλησης

– Ημερομηνία και ώρα έκδοσης

– Συντελεστής ΦΠΑ

– Συνολική αξία παραστατικού

ieidiseis.gr

Διαβάστηκε 793 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία