Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  9:00 πμ
 
wm small
Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 23:01

Ματσάρα στους «Ζωσιμάδες»- επικράτηση με 2-3 του Παναιτωλικού επί του ΠΑΣ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νικητής με 2-3 έφυγε ο Παναιτωλικός από τους «Ζωσιμάδες». Ματς-διαφήμιση του ποδοσφαίρου, με τον Τίτορμο να κρατάει την αποτελεσματικότητα του πρώτου, αλλά και τη δημιουργικότητα του δευτέρου ημιχρόνου.

Με το «αγαπημένο» του 4-4-1-1 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Αναστασίου. Ρούσο κάτω από τα δοκάρια και Λουί, Βργκοτς, Μαλής και Περέιρα οι τέσσερις της άμυνας. Ντεμπούτο για τον Βαρόνε, που είχε συμπαραστάτη τον Τσιγγάρα στο χώρο της μεσαία γραμμής. Στα πλάγια αγωνίστηκαν οι Ντίας και Μόρσεϊ, ενώ ο Μεντόζα είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Καρέλη, που ήταν ο «φουνταριστός» της ομάδας.

Η ενδεκάδα των Γιαννιωτών περιλάμβανε τους Λοντίγκιν, Σάλιακα, Κάργα, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καραχάλιο, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ, Μορέιρα, Περέα και Κόντε.

To πρώτο μισό

Πιο δυνατά μπήκαν οι γηπεδούχοι στο γήπεδο, πιέζοντας ψηλά και κλέβοντας πολλές μπάλες από τους απρόσεκτους Αγρινιώτες.

Με το μακρινό σουτ του Καραχάλιου στο 5’ καταγράφηκε η πρώτη τελική, ενώ συνεχόμενες στημένες φάσεις για τον ΠΑΣ πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Ο Παναιτωλικός στην πρώτη του αξιόλογη στιγμή στο ματς άνοιξε το σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Βργκοτς νίκησε κατά κράτος τον Περέα και σκόραρε με κεφαλιά, έπειτα από το κόρνερ του Μεντόζα στο 19’.

Στο 24’ η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Παναιτωλικού. Ο Περέιρα έπεσε άτσαλα στο έδαφος, αποκομίζοντας εξάρθρωση ώμου. Τη θέση του πήρε ο Χουχούμης στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Το σουτ του Μαλή με το αριστερό στο 30’ πέρασε απελπιστικά άουτ.

Οι παίκτες του Αναστασίου ήταν άκρως αποτελεσματικοί και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 41’. Ο Μεντόζα ξεκίνησε την αντεπίθεση, τροφοδοτώντας τον Μόρσεϊ στα αριστερά. Ο Σουηδός εξτρέμ έπιασε σουτ-φωτοβολίδα, με τον κίπερ Λοντίγκιν να αποκρούει ασταθώς. Ο διερχόμενος Ντίας εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και έγραψε το 0-2.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, αλλά τόσο η κεφαλιά του Ντομίνγκεθ, όσο και το έξυπνο τελείωμα του Περέα δεν βρήκαν δίχτυα.

Ο ΠΑΣ την πίεση, αλλά ο Παναιτωλικός τα γκολ στο πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να διατηρήσουν την κατοχή της μπάλας κι έκαναν αρκετά λάθη. Παρ’όλα αυτά η αμυντική λειτουργία ήταν υποδειγματική και οι Γιαννιώτες απείλησαν ελάχιστα την εστία του Ρούσο. Στην αντίπερα όχθη, οι δυο καλές στιγμές μετουσιώθηκαν σε γκολ, με τον Τίτορμο να παρουσιάζεται τρομερά αποτελεσματικός, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα δυο τερμάτων.

Η επανάληψη

Με δυο αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μισό για τον Τίτορμο. Ο Βέργος πήρε τη θέση του Βαρόνε και ο Μελίσσας του Ρούσο. Το σύστημα μετατράπηκε σε 4-4-2, με τον Ντίαζ να αγωνίζεται ως κεντρικός χαφ.

Στο 52’ ο Πίρσμαν έβγαλε ωραία κάθετη στον Περέα, αλλά ο κίπερ Μελίσσας ήταν σε εγρήγορση, προλαβαίνοντας τον αντίπαλο επιθετικό.

Έξι λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός παραλίγο να διευρύνει το προβάδισμά του. Ο Μεντόζα έκλεψε την μπάλα βγάζοντας ωραία κάθετη στον Καρέλη. Ο Έλληνας φορ προέβη σε παλικαρίσια προσπάθεια, έμεινε όρθιος αλλά το πλασέ του στο τε-α-τετ πέρασε λίγο έξω.

Τη διαφορά για τον ΠΑΣ έκανε ο Παντελάκης, με το που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο. Στο 62’ και μετά το κόρνερ του Σάλιακα, νίκησε κατά κράτος τον Βέργο σκοράροντας για το 1-2.

Στο 67’ ο Καρέλης στάθηκε και πάλι άτυχος. Μετά από κόντρα, βγήκε φάτσα με τον Λοντίγκιν, αλλά ο έμπειρος κίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ Έλληνα φορ.

Ο Παναιτωλικός δεν το έβαλε κάτω και βρήκε τρίτο τέρμα με τον Μαλή. Καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μεντόζα, πανέμορφη κεφαλιά του Μαλή και 1-3 στο 72’. Στιγμές αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Κορνέλιους.

Στο 77’ ο δραστήριος Μεντόζα κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, προβληματίζοντας την αντίπαλη άμυνα που έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση.

Ο ΠΑΣ δεν παράτησε το παιχνίδι και μείωσε με τον Λώλη στο 79’. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός αρχικά νικήθηκε από τον κίπερ Μελίσσα, αλλά σε δεύτερο χρόνο εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Περέα κάνοντας το 2-3.

Ο Ντουάρτε προσπάθησε να απειλήσει στο 85’, αλλά η σέντρα-σουτ του ανακόπηκε από τον Λοντίγκιν. Στο γήπεδο πέρασε και ο Μπελεβώνης Χρ., αντί του Καρέλη.

Η τελευταία αξιόλογη τελική καταγράφηκε από τον Βέργο στο 90’, το σουτ του οποίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Λοντίγκιν.

Πολύ καλύτερος ο ρυθμός στην επανάληψη, με τις δυο ομάδες να δημιουργούν περισσότερες καλές ευκαιρίες σε σχέση με το πρώτο. Ο Παναιτωλικός έβγαινε πιο ορθολογικά στην αντεπίθεση, είχε κλασικές στιγμές, κυρίως με τον Καρέλη, αλλά δέχθηκε δυο τέρματα. Εξαιρετικό το γκολ του Μαλή, καταπληκτική η εμφάνιση του Μεντόζα.

Η σύνοψη

Ο Παναιτωλικός νίκησε σε ακόμα ένα φιλικό, δείχοντας έτοιμος για την επικείμενη έναρξη του πρωταθλήματος. Στα θετικά η αποτελεσματικότητα και η αμυντική λειτουργία του πρώτου μέρους, καθώς και η ορθολογική ανάπτυξη του δεύτερου μισού. Κορυφαίος του γηπέδου ο Μεντόζα, άτυχος ο τραυματίας Περέιρα, καθώς και ο άστοχος Καρέλης.

Τα παραλειπόμενα

Εκτός αποστολής έμεινε ο ανέτοιμος Ζεστέντ, όπως και οι Αποστολάκης, Μπαρμπόσα και Μπακαδήμας που αντιμετώπιζαν μικροπροβλήματα τραυματισμού.

-Ελάχιστος κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο, μεταξύ των οποίων και περίπου 20 Αγρινιώτες.

-Πολύ ξύλο έφαγε ο εξαιρετικός Μεντόζα. Ξύλο, βέβαια, μοίρασε και ο Βργκοτς, που «κιτρινίστηκε» για μαρκάρισμα πάνω στον Περέα.

– Δυο γκολ από στημένες φάσεις για τον Παναιτωλικό σε ένα ματς είχαμε να δούμε πολλά χρόνια…

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 748 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.