Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:52 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 10:45

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Θέρμο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021 και ώρα 19:30 στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Θέρμου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου με προσκεκλημένη ομιλήτρια την κ. Δρ. Φωτεινή Παζαρτζή, Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Διεθνούς Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τα Αστικά και Πολιτικά Δικαιώματα.

Θέμα της ομιλίας ήταν: «Η Οικουμενική Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως Θεμέλιο του Κράτους Δικαίου». Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδωνας Κωνσταντάρας και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Δημήτριος Νικάκης ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Δικηγόρος, Άμισθος Σύμβουλος του Δημάρχου Θέρμου κ. Χαράλαμπος Καραπάνος.

Στο τέλος της εκδηλώσεως ο Δήμαρχος Θέρμου και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου βράβευσαν την κ. Δρ Φωτεινή Παζαρτζή επιδίδοντας τιμητική πλακέτα, τόσο για την εκλογή της ως Προέδρου της Επιτροπής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, γεγονός που τιμά ιδιαιτέρως την Ελλάδα όσο και για τη συνολική Ακαδημαϊκή προσφορά της στο πεδίο του Διεθνούς Δικαίου. 

Ο Δήμος Θέρμου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου φιλοδοξούν να στείλουν το μήνυμα της αναγκαιότητας ισονομίας, σεβασμού και αξιοπρέπειας, το μήνυμα της επιτακτικότητας εφαρμογής θεμελιωδών δικαιωμάτων όπως αυτό στη ζωή και στο υγιές φυσικό περιβάλλον,από την πρωτεύουσα στην αρχαιότητα της Αιτωλικής Συμπολιτείας που συνδιαμόρφωσε μαζί με τα άλλα ομοσπονδιακά κράτη στην Αρχαία Ελλάδα την Αρχαία Δημοκρατία, το Θέρμο, από το μνημεία της λαμπρής Αρχαιότητας στο Σύγχρονο κόσμο. Άλλωστε πως μπορεί να βρίσκεται κάποιος σε ένα ανοιχτό διάλογο με το μέλλον αν δεν γνωρίσει και δεν έρθει σε μια ουσιαστική επαφή με το παρελθόν κατανοώντας έτσι καλύτερα το παρόν.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αναφαίρετα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαίρετα, αλληλοεξαρτώμενα και αλληλένδετα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά. Και ας μη ξεχνούμε, μπορεί να παραβιαστούν αλλά ποτέ δεν παύουν να υπάρχουν. Είναι πάντα εδώ και πάντα ισχύουν για όλους παρά το γεγονός οτι δεν φαίνονται, ακολουθούν κάθε άνθρωπο σε κάθε γωνία της γης και μπορούν να ανασυρθούν στον πόλεμο για την δικαιοσύνη, για την δημοκρατία, για ένα πιο ανθρώπινο μέλλον.

Διαβάστηκε 559 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.