Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:13 μμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 17:37

«Ο Καραγκιόζης και το χρυσό δισκοπότηρο» σε Αιτωλικό (Πεμ 19/8), Μεσολόγγι (Παρ 20/8), Μύτικα (Σαβ 21/8) και Αστακό (Τετ 25/8/2021) (20:30)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο θίασος «Χαρούμενες Σκιές», παρουσιάζει μια περιπετειώδη κωμωδία εμπνευσμένη από την επανάσταση του 1821. Με χαρακτήρα επιθεώρησης, ο Καραγκιόζης δίνει το παρών σχολιάζοντας θέματα που απασχολούν διαχρονικά την Ελλάδα.

«Ο Καραγκιόζης και το χρυσό δισκοπότηρο» θα βρεθεί την Πέμπτη 19 Αυγούστου στο ανοιχτό θέατρο Αιτωλικού, την Παρασκευή 20 Αυγούστου στο ανοιχτό θέατρο λιμένα Μεσολογγίου, το Σάββατο 21 Αυγούστου στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, και την Τετάρτη 25 Αυγούστου στο δημοτικό σχολείο Αστακού. Όλες οι παραστάσεις ξεκινάνε στις 8:30 μ.μ.

Αναλυτικά:

Θέατρο σκιών. Καραγκιόζης. Μια τέχνη παραδοσιακή, όσο και επίκαιρη.

Θα παρακολουθήσετε μια ιστορία, η οποία φέρνει τον Καραγκιόζη στα χρόνια του μεγάλου ξεσηκωμού. Ο Καραγκιόζης είναι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας – θα βάλει κι αυτός το λιθαράκι του στον αγώνα της ελευθερίας.

Ο χρόνος; Μάρτιος του 1821.

Ο τόπος; Μια πόλη, ένα χωριό σε κάποια γωνιά της Ελλάδας. Μπορεί νά ‘ναι και το δικό σας χωριό…

Ένας γενναίος πολεμιστής, ο καπετάν Ανδρόνικος, και το ασκέρι του, έχουν γίνει ο φόβος κι ο τρόμος του αυταρχικού Φεϋζουλάχ πασά. Το επιτελείο του πασά πληροφορείται ότι οι Έλληνες είναι ανίκητοι επειδή έχουν κάποιο θαυματουργό δισκοπότηρο – και αποφασίζουν να το πάρουν στα χέρια τους πάση θυσία. Όμως, ο φύλακας του δισκοπότηρου δεν είναι άλλος από τον Καραγκιόζη…

Ο θίασος «Χαρούμενες Σκιές», παρουσιάζει μια περιπετειώδη κωμωδία εμπνευσμένη από την επανάσταση του 1821. Με χαρακτήρα επιθεώρησης, ο Καραγκιόζης δίνει το παρών σχολιάζοντας θέματα που απασχολούν διαχρονικά την Ελλάδα. Θα καταφέρει παράλληλα να δώσει λύση σ’ ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα, δείχνοντας στους νεαρούς θεατές τη σημασία της ευστροφίας.

Ετοιμαστείτε να δείτε μια μοναδική υπερπαραγωγή, με 21 πολύχρωμες φιγούρες και κατάμεστη από παραδοσιακή μουσική! Είναι μια από τις νεώτερες παραστάσεις του θεάτρου σκιών, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη βόρεια Ελλάδα.

Σας περιμένουμε την Πέμπτη 19 Αυγούστου στο ανοιχτό θέατρο Αιτωλικού, την Παρασκευή 20 Αυγούστου στο ανοιχτό θέατρο λιμένα Μεσολογγίου, το Σάββατο 21 Αυγούστου στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, και την Τετάρτη 25 Αυγούστου στο δημοτικό σχολείο Αστακού. Όλες οι παραστάσεις ξεκινάνε στις 8:30 μ.μ.

Συντελεστές παράστασης:

Σενάριο: Τάκης Παλαιοθόδωρος
Διασκευή-σκηνοθεσία: Ορφέας Καλλιντζής
Εμψύχωση-ερμηνεία: Ορφέας Καλλιντζής
Κίνηση – χειρισμός φιγουρών: Αλέξανδρος Βογιατζής, Ορφέας Καλλιντζής
Κατασκευή φιγουρών και σκηνικών: Δημήτρης Μπερέκος, Ορφέας Καλλιντζής

Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας από το σύνδεσμο https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/o-karagkiozis-kai-to-hryso-diskopotiro/ , στο τηλέφωνο 11876, και φυσικά στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης. Για κάθε πληροφορία σχετικά με την παράσταση, μπορείτε να καλέσετε στο 6976965043.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά περίπου. Είναι κατάλληλη για παιδιά από 4 μέχρι …104 ετών.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 471 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 17:49
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.