Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  9:15 πμ
 
wm small
Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 21:15

Δείγμα θετικό ο Παναιτωλικός με νίκη επί του Απόλλωνα (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη νίκη με 1-0 πήρε ο Παναιτωλικός έναντι του Απόλλωνα στο Εμιλέον. Καλύτεροι εν γένει οι Αγρινιώτες, έδειξαν θετικά στοιχεία λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Με το σύνηθες 4-4-1-1 κατέβασε την ομάδα ο Αναστασίου. Ρούσο κάτω από τα δοκάρια, Λουί, Κορνέλιους, Βργκοτς και Χουχούμης οι τέσσερις της άμυνας. Ως κεντρικοί χαφ έλαβαν θέση οι Τσιγγάρας, Φλόρες, στα πλάγια οι Μπαρμπόσα και Ντίας, «κρυφός» επιθετικός ο Μεντόζα και καθαρό φορ ο Καρέλης.

Για τον Απόλλωνα βασικοί ξεκίνησαν οι Βέρχουλστ, Ράιλι, Μπαξεβανίδης, Παμλίδης, Κάστρο, Σλίβκα, Τουτουαριμα, Τσιλούλης, Ντάουντα, Λισγάρας, Φατιόν.

Το πρώτο μισό

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 3’ ο Λούι έκανε όμορφο ανέβασμα, αλλά η σέντρα του ανακόπηκε τελευταία στιγμή. Στην εξέλιξη της φάσης Βργκοτς και Χουχούμης απείλησαν το κίπερ Βέρχουλστ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το σουτ του Μεντόζα πέρασε αρκετά άουτ.

Στο 18’ οι Αγρινιώτες βγήκαν υπέροχα στην αντεπίθεση, αλλά ο Καρέλης προτίμησε να σουτάρει αντί να σπάσει σε έναν εκ των αφύλακτων Μεντόζα και Μπαρμπόσα, σπαταλώντας μια μοναδική ευκαιρία.

Η πρώτη τελική για τον Απόλλωνα καταγράφηκε στο 26’, όταν το μακρινό αδύναμο σουτ του Παπαγεωργίου (που αντικατέστησε τον τραυματία Ράιλι) πέρασε άουτ.

Στο 36’, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, με τη φωτοβολίδα του Σλίβκα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Ρούσο.

Το ημίχρονο «έκλεισε» με ένα φιλόδοξο σουτ του Φλόρες που κατέληξε αρκετά έξω.

Αμφίρροπο ματς στο πρώτο μέρος. Ελάχιστες καλές στιγμές και πολλά σκληρά μαρκάρισματα. Από τον Παναιτωλικό ξεχώρισε ο Χουχούμης. Θετική η παρουσία εν γένει των 4 αμυντικών, αλλά υστέρησαν οι Ντίας, Μεντόζα , Μπαρμπόσα, που δεν εκμεταλλεύτηκαν ορισμένες καλές προϋποθέσεις για δημιουργία φάσεων.

Η επανάληψη

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος τόσο για τον Παναιτωλικό, όσο και για τον Απόλλωνα.

Στο 52’, ο Καρέλης νικήθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, μετά το κλέψιμο του Φλόρες και την υπέροχη κάθετη του Μπαρμπόσα. Από το κόρνερ, ο Φλόρες πήρε όμορφη κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Νέα καλή στιγμή στο 59’, με το σουτ του Μεντόζα να εξουδετερώνεται από τον κίπερ Βέρχουλστ.

Στο 70’ είχαμε τις πρώτες αλλαγές των κυανοκίτρινων, με τους Μαλή, Ντουάρτε, Μόρσεϊ να αντικαθιστούν τους Κορνέλιους, Μπαρμπόσα και Μεντόζα. Πολλές οι αλλαγές και για τους φιλοξενούμενους.

Στο 73’ ο Καρέλης απείλησε με μακρινό σουτ, αλλά ο αντίπαλος κίπερ ήταν σε ετοιμότητα.

Ο γόρδιος δεσμός, τελικά, λύθηκε στο 78’ από στημένη φάση. Ο Ντουάρτε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντίας έπιασε γυριστή σέντρα-σουτ και ο Μαλής σκόραρε με κεφαλιά.

Μετά την επίτευξη του γκολ ο Ντίας αντικαταστάθηκε από τον Βέργο, με το σύστημα να γίνεται 4-4-2. Η παρουσία του όμως ήταν σύντομη, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις και τη θέση του πήρε ο Περέιρα.

Η τελευταία καλή στιγμή καταγράφηκε στις καθυστερήσεις, με το απευθείας φάουλ του Κραγιόπουλου να αποκρούεται από τον Ρούσο.

Βελτιωμένος εμφανίστηκε στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός. Άριστος μεσοαμυντικά, περιόρισε τον αντίπαλο και εν τέλει σκόραρε. Αρκετά καλή η παρουσία των Φλόρες και Τσιγγάρα, δραστήριος ο Καρέλης, αλλά του έλειψε η ψυχραιμία στο τελείωμα των φάσεων.

Η σύνοψη

Συμπαγή εικόνα είχε μεσοαμυντικά ο Παναιτωλικός καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς. Στο πρώτο μέρος ήταν νωθρός δημιουργικά, αλλά βελτίωσε το ρυθμό του στην επανάληψη και πήρε τη νίκη με 1-0.

Στα μελανά σημεία ο τραυματισμός του Βέργου, που αγωνίζεται σε μια θέση που ήδη έχει έλλειψη ο Παναιτωλικός.

Τα παραλειπόμενα

-Παρουσία Φώτη Κωστούλα έγινε το σημερινό φιλικό.

-Πολλή γκρίνια από τους παίκτες του Απόλλωνα για τη διαιτησία. Ειδικά ο Λισγάρας έκανε διαρκώς παράπονα στον ρέφερι της αναμέτρησης.

-Ενδεχομένως να έδειξε… βασική ενδεκάδα ο Αναστασίου.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Δείτε εδω το βίντεο του αγώνα:

 

Διαβάστηκε 1004 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 18:10
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.