Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  6:52 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 18:33

200 τόνοι ζωοτροφών για τους πληγέντες κτηνοτρόφους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έμπρακτα στο πλευρό των παραγωγών που έχουν καταστραφεί ο Α. Σ. Ένωση Αγρινίου, η ΑΜΦΙΓΑΛ Α. Ε., ο Α.Γ.Σ. Καλαβρύτων και η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών.

Με κοινή τους απόφαση οι διοικήσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Αγρινίου, της ΑΜΦΙΓΑΛ Α.Ε. (προϊόντα «Αμφιλοχίας Γη»), του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, κατόπιν επικοινωνίας που υπήρξε με τον περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, διαθέτουν περισσότερους από 200 τόνους ζωοτροφών στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ιδιαίτερα της Ηλείας, που δοκιμάζονται απ’ την απίστευτη καταστροφή των πυρκαγιών.

Στη σχετική τους ανακοίνωση η Ένωση Αγρινίου, η ΑΜΦΙΓΑΛ, ο ΑΓΣ Καλαβρύτων και η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών αναφέρουν τα εξής:

«Μπροστά σε αυτή την τραγωδία που βιώνει η πατρίδα μας, έχουμε μόνο μια επιλογή: να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και δώσουμε την υπόσχεση πως απ’ την αρχή θα ξαναφτιάξουμε τις ζωές, τα σπίτια, τους στάβλους, τα δάση μας, φροντίζοντας να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί τέτοιο κακό.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους εκατοντάδες αγρότες που έσπευσαν με τα τρακτέρ, τα ψεκαστικά, τα βυτία τους ή με τα ίδια τους τα χέρια να συνδράμουν, όσο ήταν εφικτό, τον μεγάλο και δύσκολο αγώνα των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Δυστυχώς, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Καλούμε την πολιτεία να αποζημιώσει στο πραγματικό μέγεθος, με επείγουσες διαδικασίες και με τη δέουσα ευαισθησία όλους τους παραγωγούς και να φροντίσει άμεσα για την απαραίτητη επανεκκίνηση, ώστε να μην καταρρεύσει πλήρως η ίδια η παραγωγή της χώρας.

Η δική μας ευθύνη είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των συναδέλφων παραγωγών. Και θα το κάνουμε με κάθε πρόσφορο μέσο.

Σήμερα, αποφασίσαμε να διαθέσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα ζωοτροφών, εξαντλώντας όλα μας τα περιθώρια. Περισσότεροι από 200 τόνοι θα διατεθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για τις άμεσες ανάγκες των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων. Ο περιφερειάρχης Νεκ. Φαρμάκης, τον οποίο και ευχαριστούμε για το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε, θα έχει το γενικό συντονισμό, ώστε οι ποσότητες αυτές να φτάσουν στους παραγωγούς που πραγματικά τις χρειάζονται, προκειμένου να διατηρήσουν ετούτες τις δύσκολες ώρες τα κοπάδια τους». 

Διαβάστηκε 487 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία