Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:16 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 16:57

Προσοχή: Από αυτά τα πέντε απροσδόκητα πράγματα κινδυνεύουν τα παιδιά το καλοκαίρι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το καλοκαίρι είναι μια ανέμελη εποχή, αλλά πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική όταν τα παιδιά σου κινούνται σε εξωτερικούς χώρους. Ακολουθούν ορισμένοι κίνδυνοι που ίσως δεν έχεις σκεφτεί.

Υπερθερμασμένα λάστιχα κήπου

Το λάστιχο κήπου είναι ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό παιχνίδι, αλλά κράτησε τα παιδιά μακριά όταν ανοίγεις για πρώτη φορά τη βρύση. Η έρευνα έχει δείξει ότι η θερμοκρασία του νερού που μένει μέσα σε ένα λάστιχο το οποίο είναι εκτεθειμένο στον ήλιο, μπορεί να φτάσει τους 49 βαθμούς Κελσίου - αρκετά ζεστό για να προκαλέσει εγκαύματα δεύτερου ή τρίτου βαθμού σε παιδιά και κατοικίδια. Μόλις το τρεχούμενο νερό απομακρύνει το καυτό στάσιμο νερό που έμεινε στο λάστιχο, δημιουργείται μια ασφαλής θερμοκρασία και είναι έτοιμο για έναν αγώνα μπουγέλου.

Τραμπολίνα

Κάθε καλοκαίρι υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, σπασμένα πλευρά, τραύματα σε πνεύμονες και διάσειση σε παιδιά που έπαιζαν με το τραμπολίνο. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά να μην χρησιμοποιείται τραμπολίνο στο σπίτι, αναφέροντας τους 98.000 τραυματισμούς που προκαλούνται από τραμπολίνα κάθε χρόνο. Νομίζεις ότι το παιδί σου είναι ασφαλές επειδή υπάρχει δίχτυ γύρω από το τραμπολίνο σου; Ξανασκέψου το. Ο Αμερικανικός οργανισμός λέει ότι αυτά τα μέτρα δεν μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού.

Καυτές τσουλήθρες

Καθώς είναι κατασκευασμένες από μέταλλο ή πλαστικό, τσουλήθρες και άλλος εξοπλισμός παιδικής χαράς μπορούν να ζεσταθούν επικίνδυνα κάτω από τον ήλιο. Πάντα να ελέγχεις τη θερμοκρασία της τσουλήθρας - ολόκληρη την τσουλήθρα, από πάνω προς τα κάτω - πριν ανέβει το παιδί σου.

Παγωτό γρανίτα

Σίγουρα, είναι νόστιμο, αλλά να είσαι προσεκτική όταν δίνεις πάγο σε μικρά παιδιά. Θα πρέπει να το φάει καθισμένο - όχι τρέχοντας - για να αποφύγει πνιγμό και άλλους τραυματισμούς. Και φρόντισε να απομακρύνεις το ξυλάκι μόλις τελειώσει, για να αποφύγεις τραυματισμό από ακίδες.

Δευτερεύων πνιγμός

Γνωρίζεις τα πάντα για το πώς να κρατήσεις το παιδί σου ασφαλές στο νερό, αλλά ξέρεις ότι είναι σημαντικό να το παρακολουθείς στενά μετά από περιστατικό με πνίξιμο από νερό στην πισίνα; Η κατά λάθος εισπνοή νερού μπορεί να ερεθίσει τους μικρούς πνεύμονες και να προκαλέσει προβλήματα στο οξυγόνο στο αίμα. Η κόπωση, η δυσκολία στην αναπνοή, η ρηχή αναπνοή, ο βήχας ή ο πόνος στο στήθος, που εμφανίζονται στις πρώτες 24 ώρες μετά από ένα περιστατικό πνιγμού, είναι όλα τα προειδοποιητικά σημάδια για δευτερογενή πνιγμό.

pronews.gr

Διαβάστηκε 710 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.