Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:49 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 23:15

Αιτωλοακαρνανία: Παρεμβάσεις από το ΚΚΕ με αφορμή την έκτακτη κατάσταση λόγω των πυρκαγιών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, πραγματοποίησε, σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου, παρεμβάσεις με αφορμή την έκτακτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας μας με τις πυρκαγιές, σε όλους τους Δήμους του Νομού και ήρθε σε επαφή με τις περισσότερες δημοτικές αρχές, αντίστοιχα και με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

Απαίτησε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία, της περιουσίας του λαού και του φυσικού πλούτου, που είναι και σπάνιας περιβαλλοντικής αξίας, στο νομό. Μετέφερε τις προτάσεις του ΚΚΕ, που έχουν κατατεθεί και στα Δημοτικά Συμβούλια στις αρχές της αντιπυρικής περιόδου.

Οι δημοτικές αρχές, εξέφρασαν την ετοιμότητά τους, μια ετοιμότητα όμως που δε βασίζεται πάνω στα αναγκαία μέσα (υδροφόρες, μηχανήματα, δεξαμενές κ.α.), προσωπικό (τόσο για τη χρήση μηχανημάτων, όσο και για την παρακολούθηση, τις περιπολίες, στις εκάστοτε περιοχές).

Η οικονομική ενίσχυση των δήμων είναι πενιχρή, παρά τις προσπάθειες να φανερωθεί η αντίστροφη εικόνα.

Ο σχεδιασμός είναι υποτυπώδης, ανάλογος των μέσων και των πόρων, στηρίζεται στην προσπάθεια, σε σημαντικό βαθμό, στην εθελοντική πρωτοβουλία. Σημαντική πλευρά του σχεδιασμού είναι ότι υπάρχει σοβαρή αδυναμία-ανυπαρξία, ένταξης-ενημέρωσης του πληθυσμού για αυτόν.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού είναι σε επιφυλακή, με δυνάμεις τους να επιχειρούν και εκτός Αιτωλοακαρνανίας, με τα γνωστά, όμως, προβλήματα, που έχουν διαπιστωθεί όλες τις προηγούμενες χρονιές, να υφίστανται και να παραμένουν.

Οι ακάλυπτες ανάγκες και αυτή την αντιπυρική περίοδο είναι μεγάλες, κάτι που φαίνεται και στον τομέα της πρόληψης (τα δασαρχεία της χώρας ζήτησαν 17,7 εκ. ευρώ, για έργα αντιπυρικής προστασίας και έλαβαν 1,7 εκ. ευρώ).

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, εκφράζει την έντονη ανησυχία της και απαιτεί, για μια ακόμη φορά, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα.

Απαιτεί άμεσα:

·         Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των δήμων, για να ανταπεξέλθουν στις έκτακτες συνθήκες.

·         Διάθεση των απαραίτητων πόρων από την Περιφέρεια και την κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

·         Ενημέρωση και ένταξη των κατοίκων, των επισκεπτών της θερινής περιόδου, στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στο Νομό μας, βρίσκονται σε ετοιμότητα, συγκροτούν ομάδες πυροπροστασίας και περιφρουρούν σε διάφορα σημεία των αστικών κέντρων και δασικών περιοχών του νομού, για την ενίσχυση της πυροπροστασίας. Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης, της εξολοκλήρου αποζημίωσης όσων επλήγησαν από την πρόσφατη φωτιά, στο Θύριο και στο Δρυμό Βόνιτσας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 549 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/