Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:29 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 11:05

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας με θέμα «Βάλτος κι Επανάσταση» στο Τρίκλινο του Δήμου Αμφιλοχίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Αμφιλοχίας τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων. Χθες, έλαβε χώρα στο Τρίκλινο η πρώτη από τις πέντε προγραμματισμένες Ημερίδες Τοπικής Ιστορίας, με θέμα «Βάλτος κι Επανάσταση: Η Τατάρνα αναπολεί την ιστορία της».  Η Ημερίδα διοργανώθηκε από την ΑΜΚΕ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφιλοχίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι ομιλητές (Γεώργιος Σταμάτης, Αρχαιολόγος, Κωνσταντίνος Χαραμής, Εκπαιδευτικός και Νίκος Χούτας, Εκπαιδευτικός-Διδάκτορας Νεότερης Ιστορίας), αναφέρθηκαν στην Μάχη της Τατάρνας, την πρώτη μάχη της Επανάστασης στη Δυτική Ρούμελη και περιέγραψαν τις συνθήκες που επικρατούσαν στον Βάλτο τόσο προεπαναστατικά όσο και κατά τη διάρκεια του Αγώνα, συνθήκες μέσα από τις οποίες ξεπήδησαν μερικές από τις ηρωικότερες μορφές της ελληνικής ιστορίας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του μεγάλου αριθμού θεατών που προσήλθαν στην ημερίδα.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ροΐδης, Αντιδήμαρχοι, ο Επικεφαλής της μείζονος  αντιπολίτευσης Κώστας Κοπίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος Τρικλίνου Θανάσης Σβερδίλας και πρόεδροι κοινοτήτων.

Διαβάστηκε 514 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.