Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  12:38 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 16:58

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά, στο Δρυμό και στο Θύριο, της Βόνιτσας, επισκέφθηκε την Κυριακή το απόγευμα 1 Αυγούστου, κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, μαζί με το Νίκο Μωραΐτη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το Νώντα Μωραΐτη, δημοτικό σύμβουλο Ακτίου-Βόνιτσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συνομίλησαν με τους κατοίκους, διαπίστωσαν από κοντά τις καταστροφές, τόσο στη δασώδη περιοχή, όσο και σε μονάδες κτηνοτρόφων. Ενημέρωσαν τους κατοίκους ότι το ΚΚΕ θα είναι δίπλα τους, με κάθε τρόπο, για να αποζημιωθούν πλήρως, για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Διαπιστώθηκαν επίσης για μια ακόμη φορά οι ελλείψεις που υπάρχουν, παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των μελών του, σε μέσα, υποδομές και προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, απαιτεί:
• την άμεση καταγραφή των ζημιών χωρίς καμία καθυστέρηση
• την αποζημίωση 100% των πληγέντων, σε φυτικό, ζωικό και μηχανολογικό κεφάλαιο.
• άμεση ενίσχυση σε μέσα και προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος

Η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι το “προσάναμμα” για τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις συνέπειές τους είναι η ίδια η πολιτική που αντιμετωπίζει τα δάση, τη γη, συνολικά το περιβάλλον ως πηγή κερδοφορίας για τους ομίλους. Το σημερινό κράτος είναι εχθρικό απέναντι στις ανάγκες του λαού. Γι’ αυτό αποδεικνύεται “γυμνό” όταν πρέπει να προστατέψει τον λαό από φυσικές καταστροφές, αποδεικνύεται “φτωχό” όταν πρέπει να αποζημιώσει για τις καταστροφές, αλλά αποδεικνύεται “ικανό” και “σύγχρονο” στην αφαίρεση εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, στη φοροαφαίμαξη, στη βία και την καταστολή.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 568 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/

Τελευταία άρθρα