Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  5:32 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 14:45

Aύξηση 1,8 εκατ. ευρώ στο Leader της "Τριχωνίδα Α.Ε."

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8/07/2021 η ετήσια Γ.Σ. των μετόχων της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Imperial.

Η συμμετοχή των μετόχων – φορέων & ΟΤΑ στην Γ.Σ. ήταν σημαντική καθώς ξεπέρασε το 85%.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας Γ. Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου,  αναφέρθηκε στην επιτυχή υλοποίηση  του τοπικού προγράμματος CLLD Leader.

Επιτυχία που συνοδεύεται από την πρόσφατη αύξηση του προϋπολογισμού της Δ.Δ. κατά 1.800.000,00€ σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαναστασίου, η αύξηση είναι η δεύτερη που σημειώνεται ύστερα  από την αύξηση του προηγούμενου έτους κατά 4.000.000,00€.

Έτσι,  η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ,  υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης από την ίδρυσή της, το οποίο αγγίζει συνολικά τα 12.000.000,00€ Δ.Δ, φτάνοντας τελικά στα 24.000.000,00€ υπολογίζοντας την ιδιωτική συμμετοχή των επενδυτών.

Τέλος, ο  Δήμαρχος Αγρινίου έκανε αναφορά στους στόχους της εταιρείας για το επόμενο διάστημα και την προοπτική οι Αναπτυξιακές Εταιρείες ΟΤΑ να μετασχηματιστούν σε Ενδιάμεσους Φορείς Διαχείρισης για τα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη συνέχεια ο Γενικός Δ/ντής της εταιρείας κ. Καφρίτσας, αναφέρθηκε διεξοδικά στη πορεία και τα έργα του τοπικού προγράμματος Leader. Τόνισε ότι πρόκειται για συνολικά πενήντα (50) έργα που καλύπτουν όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας (μεταποίηση, τουρισμός, χώροι εστίασης, βιοτεχνίες, υπηρεσίες) με ποιοτικά, καινοτόμα χαρακτηριστικά και περιβαλλοντικό σχεδιασμό τα οποία αναμένεται να  προσδώσουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα και στις υπηρεσίες της περιοχής καθώς και δεκάδες νέες θέσεις απασχόλησης.

Στη Γ.Σ. προήδρευσε ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας κ.Βασίλης Φωτάκης, Αντιδήμαρχος Αγρινίου, ο οποίος παρουσίασε τα θέματα της συνέλευσης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην άριστη συνεργασία της διοίκησης με τους μετόχους και τους εργαζόμενους, τους οποίους και ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και την συνεισφορά τους στο έργο της εταιρείας.

Τέλος, στη Γ.Σ. παρευρέθηκαν  εκπρόσωποι των δήμων Θέρμου, Αμφιλοχίας, Ακτίου – Βόνιτσας, της Π.Ε.Δ.Δ.Ε., καθώς και του Επιμελητηρίου και της Ένωσης Αγρινίου.

Διαβάστηκε 342 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία