Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  10:34 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 18:05

ΟΑΕΔ: 600 θέσεις εργασίας για ανέργους 18-30 ετών στην Δυτική Ελλάδα με 100% επιδότηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θέσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 7 μηνών για ανέργους

Ξεκινούν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για συνολικά 1.000 θέσεις για την απόκτηση 7μηνης εργασιακής εμπειρίας ανέργων 18-30 ετών. Συγκεκριμένα, 600 νέοι στην Δυτική Ελλάδα και 400 στην Ήπειρο θ’ αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και θα προετοιμαστούν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των Περιφερειών Δυτ. Ελλάδας και Ηπείρου, ηλικίας 18-30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και η αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα διαρκεί 7 μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:

Εργοδότες με Προσωπικό έως Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων
3 άτομα 1
4-9 άτομα 2
10-19 άτομα 3
20-30 άτομα 5
31-50 άτομα 8
άνω των 50 ατόμων 20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο 3μηνο πριν την υποβολή της αίτησης.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού https://www.oaed.gr/proghrammata-anoikhta

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 313 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία