Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  7:33 μμ
 
wm small
Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 19:59

Ύπνος και διατροφή: Αυτή είναι η τροφή που λειτουργεί ως «υπνωτικό»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκτός από καλά λιπαρά σου χαρίζει και άλλα οφέλη.

Εκτός από την εξαιρετική διατροφική αξία του, το φυστικοβούτυρο έχει και άλλα σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό σου που πιθανότατα να μην γνωρίζεις.

Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να βλετιώσει τον ύπνο σου σε μεγάλο βαθμό. Ο λόγος είναι ότι τα φυστίκια από τα οποία παρασκευάζεται, έχουν μια ουσία εν ονόματι τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που έχουν και οι γαλαοπούλες και το οποίο μετατρέπεται από τον οργανισμό σου σε μελατονίνη και σεροτονίνη. Η μελατονίνη είναι μια ουσία που βρίσκεται σε πολλά συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν στον ύπνο, επομένως μπορείς πριν πας στο κρεβάτι να φας για βραδινό μια κουταλιά φυστικοβούτυρο με ψωμί και να το αφήσεις να κάνει τα μαγικά του.

Για καλύτερα αποτελέσματα προτίμησε ένα παραδοσιακό φυστικοβούτυρο, χωρίς να περιέχει άλλα συνθετικά υλικά, καθώς ψμί ολικής άλεσης και μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη για να τα συνδυάσεις σαν βραδινό γεύμα.

Τέλος, ένας ακόμα πολύ σημαντικός λόγος για να εντάξεις στην καθημερινή διατροφή σου το φυστικοβούτυρο, είναι ότι πρωτεΐνη που περιέχει βοηθά στην αποκατάσταση των μυών και έτσι τους κάνει πιο δυνατούς και αποτρέπει την διάσπαση τους.

pronews.gr

Διαβάστηκε 624 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.