Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:21 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 15:02

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η έκθεση του Νώντα Ρεντζή στο Τρικούπειο Π.Κ. Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης πινάκων του βραβευμένου από την UNESCO Ζωγράφου Νώντα Ρεντζή με θέματα εμπνευσμένα από την Επανάσταση του 1821. 

Στα εγκαίνια της εκδήλωσης που τελέστηκε στο Τρικούπειο Π.Κ. και εντάσσεται στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση πέραν του Δημάρχου Κώστα Λύρου και μελών της Δημοτικής αρχής, έδωσαν το παρών οι Δήμαρχοι Ναυπάκτου Βασίλης Γκίζας και Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο Αντιδήμαρχος Έργων Ηλιούπολης Κώστας Σεφτελής, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Μετά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων οι παραβρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στο χώρο και είδαν από κοντά τα έργα του λαϊκού ζωγράφου που πολλοί τα παραλληλίζουν με εκείνα του γνωστού Μυτιληνιού λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου. Είκοσι επτά έργα τέχνης με θέματα από την ελληνική επανάσταση εκτίθενται μέχρι το Σάββατο 26 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο. 

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Κώστας Λύρος τόνισε ότι «ο Δήμος μας φιλοξενεί το πνευματικό έργο ενός δημιουργού της τέχνης, που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει πολλά στο πολιτισμικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Συνεχίζει με συνέπεια, καθαρότητα κι ένταση συναισθημάτων, την εικαστική του παρέμβαση, κατακτώντας διακρίσεις παγκόσμιες, επιβραβεύσεις και αναγνώριση του αυθεντικού προσωπικού έργου του».

Συνεχίζοντας έκανε γνωστό ότι «ο Νώντας Ρεντζής ξεκίνησε τα βήματά του στον κόσμο αλλά και τις εσωτερικές του αναζητήσεις στην εκφραστική λειτουργία της τέχνης από εδώ. Από αυτόν τον τόπο, τον γεωγραφικά μικρό αλλά πνευματικά αστείρευτο. Και σήμερα, έχουμε την ευκαιρία και την δυνατότητα μέσα από την έκθεση Πινάκων με θέματα εμπνευσμένα από την Επανάσταση του 1821, να γνωρίσουμε από κοντά την δημιουργική ψυχή του. Θα ήθελα να τον καλωσορίσω στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, την πόλη του, η οποία ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει την Τέχνη και τα Γράμματα», κατέληξε.

Διαβάστηκε 306 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.