Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  5:13 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 11:14

Αγρίνιο: Ψηφιακή έκθεση έργων ζωγραφικής των μαθητών του 17ου Δημοτικού Σχολείου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι από τις ειδήσεις που κάνουν τον αναγνώστη να χαμογελά με αισιοδοξία τόσο για την ανεξάντλητη διάθεση των παιδιών να δημιουργούν, όσο και για το γεγονός ότι άνθρωποι με αγάπη για το αντικείμενο των σπουδών τους και μεράκι, μεταδίδουν τη γνώση υποδειγματικά ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν είναι με το μέρος τους. Το αποτέλεσμα μιας ιδανικής συνεργασίας στην τάξη αποτυπώνεται στην ψηφιακή έκθεση με έργα ζωγραφικής μαθητών του 17ου Δημοτικού Σχολείου.  

Στην ανακοίνωση της διευθύντριας του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, Κωνσταντίνας Τασούλη, αναφέρονται τα εξής:

“Κατά το σχολικό έτος 2020-21, οι μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου ήρθαν σε επαφή – στα πλαίσια του μαθήματος των Εικαστικών – με τις πιο “δημοφιλείς” ζωγραφικές τεχνοτροπίες.

Επρόκειτο για μια προσπάθεια να επέλθει μια δημιουργική τριβή με τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά κινήματα ανά τους αιώνες αλλά και με τους εκπροσώπους αυτών. Με έμφαση κυρίως στην σύγχρονη επαναστατική τέχνη του 20ου αιώνα και μέσω παρουσιάσεων και ανάλυσης σύνθετων εννοιών επετεύχθη η επιδιωκόμενη κατανόηση και η επακόλουθη εικαστική απόδοση από την πλευρά των μαθητών.

Το project “Τεχνοτροπίες” υλοποιήθηκε αποκλειστικά κατά τη διάρκεια της δια ζώσης εκπαίδευσης και προχώρησε στο βαθμό που επέτρεψαν οι συνθήκες. Ο αριθμός και το είδος των τεχνοτροπιών που διδάχτηκε κάθε τάξη αποτελεί απόρροια πολλών συνιστωσών όπως η ηλικία των μαθητών, το επίπεδο του κάθε τμήματος και η ποσότητα των διδακτικών ωρών στο πρόγραμμα κάθε τάξης.

Το σύνολο των μαθητών μας ανταποκρίθηκε θετικά τόσο στο πρακτικό μέρος της διδασκαλίας όσο και στο θεωρητικό δημιουργώντας έργα εμπνευσμένα από μεγάλους ζωγράφους και αποκτώντας γνώσεις γύρω από την Ιστορία της Τέχνης. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στην αξιόλογη εκπαιδευτικό του μαθήματος των εικαστικών κ. Ρόζα Πλαστήρα!

Ευχόμαστε στους μαθητές μας και στους γονείς να έχουν ένα υπέροχο καλοκαίρι με υγεία!”

Η ψηφιακή έκθεση με τα έργα των μαθητών φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Χαρείτε, στη συνέχεια,  τα έργα των μαθητών στην ψηφιακή έκθεση που έχει δημιουργηθεί με ιδιαίτερη επιμέλεια.

Α’ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Β’ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Γ’ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Δ΄ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ε’ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΣΤ’ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 910 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.