Δευτέρα, 6η Μαίου 2024  2:54 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 20:02

Αναγέννηση για το «Ελληνίς»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκίνησαν εργασίες συντήρησης στον θερινό κινηματογράφο «Ελληνίς», ώστε την πρώτη Πέμπτη του Ιουνίου να ξεκινήσουν οι προβολές ταινιών πρώτης προβολής. Τι επισημαίνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος  

12476344_463015300560093_1669650025_n

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες αποκατάστασης του κινηματογράφου «Ελληνίς» που αποτελεί την καρδιά πολιτισμού του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ως είθισται, κάθε χρόνο οι αρμόδιοι ξεκινούν τις εργασίες συμμόρφωσης του χώρου και συντήρησής του, ώστε μετά τις τελετές λήξης των μουσικοχορευτικών τμημάτων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου που πραγματοποιούνται στο θερινό σινεμά, να ξεκινήσουν οι προβολές ταινιών πρώτης προβολής, που γεμίζουν ασφυκτικά καθημερινά τον κινηματογράφο «στολίδι».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου επισήμανε μεταξύ άλλων πως «ξεκινάμε για να είμαστε έγκαιρα έτοιμοι. Γίνονται ότι εργασίες χρειάζονται για να είναι έτοιμος ο χώρος και να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό που αγαπάει τον κινηματογράφο ή την μουσική». Από χθες, σύμφωνα με την κα. Παπαγεωργίου ξεκίνησαν να εκτελούνται εργασίες καθαρισμού, κλαδέματος, φύτευσης, αποκατάστασης του χαλικιού του θερινού κινηματογράφου, συντήρησης του εξοπλισμού προβολής των ταινιών, αλλά και επισκευής και συντήρησης της σκηνής.

12442755_463015297226760_598163114_nΦέτος, η σκηνή του «Ελληνίς» αναμένεται να ξεκινήσει και επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις. «Στόχος είναι περίπου στις αρχές του Μαΐου να ξεκινήσουν οι τελετές λήξης των τμημάτων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου. Οι προβολές αναμένεται να ξεκινήσουν την πρώτη Πέμπτη του Ιουνίου με ταινίες πρώτης προβολής» επισήμανε επίσης η κα. Παπαγεωργίου η οποία τόνισε ακόμη πως «οι πολίτες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής αγαπάνε τον κινηματογράφο και απολαμβάνουν τις προβολές των αγαπημένων τους ταινιών στον χώρο αυτό».

xondros1

Διαβάστηκε 1719 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.