Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:56 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 17:51

Μπελεβώνης: «Στο μπαράζ δεν παίζαμε τους κόπους μιας χρονιάς αλλά και του μέλλοντος»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Μάκης Μπελεβώνης περιγράφει την αγωνία και τα έντονα συναισθήματα που προκάλεσε στα «καναρίνια», το θρίλερ για την παραμονή.

Τέλος καλό, όλα καλά στον Παναιτωλικό. Έστω κι αν χρειάστηκε να περάσει δια πυρός και σιδήρου κι είδε τον χάρο (του υποβιβασμού) με τα μάτια της, το «χρυσό» γκολ  του Νίκου Βέργου στο 82ο λεπτό του δεύτερου αγώνα μπαράζ κόντρα στην Ξάνθη, λύτρωσε την ομάδα του Αγρινίου και της έδωσε τη νίκη (1-0) που της εξασφάλισε το εισιτήριο της συμμετοχής και στην επόμενη Super League.

Όταν καλείσαι να παίξεις τους κόπους και τις θυσίες μιας ολόκληρης χρονιάς σε ένα παιχνίδι και το διακύβευμα είναι η κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεσαι την επόμενη χρονιά, το κλίμα και η ατμόσφαιρα δεν μπορεί παρά να είναι πανηγυρικό, όταν η τελευταία…γεύση είναι γλυκιά.

Και στον Παναιτωλικό απόλαυσαν με την ψυχή τους τη νίκη επί της Ξάνθης και την σωτηρία τους σε μια σεζόν που σίγουρα αλλιώς την περίμεναν κι αλλιώς εξελίχθηκε.

«Σίγουρα καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, ωστόσο δεν αρμόζουν πανηγύρια για την παραμονή του Παναιτωλικού στη Super League.

Από την στιγμή όμως που μπαίνεις στη ψυχοφθόρο διαδικασία των αγώνων μπαράζ και κόντρα σε έναν αντίπαλο όπως η Ξάνθη που είχε τρεις δεκαετίες συνεχόμενης παρουσίας στην πρώτη κατηγορία, σίγουρα δεν είναι και μικρό πράγμα στο τέλος να βγαίνεις νικητής» τονίζει στο  SDNA  ο τεχνικός διευθυντής της αγρινιώτικης ΠΑΕ, Μάκης Μπελεβώνης και προσθέτει:

«Δεν παίζαμε απλά τους κόπους μιας χρονιάς αλλά και του μέλλοντος στα δύο μπαράζ με την Ξάνθη. Η διαχείριση των συναισθημάτων ήταν πολύ δύσκολη. Χρειάζεται μεγάλη δύναμη ψυχής και ευτυχώς για εμάς οι παίκτες έδειξαν τον χαρακτήρα που έπρεπε ούτως ώστε να τα καταφέρουμε και να παραμείνει δίκαια ο Παναιτωλικός στη Super League».  

Όσο για τις σκέψεις που περνούσαν από το μυαλό του στο τελευταίο δεκάπεπτο και πριν από το χρυσό γκολ του Βέργου στο 82ο λεπτό;

«Χωρίς πίστη δεν γίνεται τίποτα στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στη ζωή μας. Τόσο εγώ όσο κι όλα τα μέλη της ομάδας, ποτέ δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε στη νίκη».

Για τον τρόπο που έζησε το θρίλερ ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Φώτης Κωστούλας και η τοπική κοινωνία του Αγρινίου:

«Ήταν δίπλα στην ομάδα ο κ. Κωστούλας και έζησε με μεγάλη ένταση το παιχνίδι. Το τελευταίο σφύριγμα ήταν λυτρωτικό τόσο για τον ίδιο όσο και για ολόκληρη την οικογένεια και τον κόσμο του Παναιτωλικού. Όλη η πόλη αγωνιούσε και ήταν κοντά στην ομάδα μέχρι την τελευταία στιγμή».

Για τα λάθη που έφεραν τον Παναιτωλικό με την πλάτη στον τοίχο και στα μπαράζ για την παραμονή του στην Super League:

«Σήμερα είναι μια ημέρα ανακούφισης και όχι πανηγυρισμών. Θα τα βάλουμε κάτω, θα κάνουμε την αυτοκριτική μας και θα αναλύσουμε τα λάθη που έγιναν με στόχο την επόμενη σεζόν να μην περάσουμε την ίδια αγωνία. Θα συζητήσουμε ασφαλώς και με τον Τραϊανό Δέλλα και θα βάλουμε μπροστά τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς».

Κωστής Πλιάτσικας

Πηγή: SDNA

Διαβάστηκε 287 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.