Παρασκευή, 19η Ιουλίου 2024  12:21 πμ
Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 18:27

Αυτό πρέπει να το ξέρετε: Πόσο σεξ πρέπει να κάνετε σύμφωνα με την ηλικία σας;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ποιότητα και η ποσότητα

Όλοι όσοι βρίσκονται σε σχέση αλλά ακόμα και εκείνοι που δεν είναι δεσμευμένοι αναρωτιούνται κάτι συγκεκριμένο. «Πόσο σεξ είναι νορμάλ να κάνω ανά εβδομάδα;». Ο αριθμός δεν είναι ο ίδιος πάντα και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, η υγεία, η σεξουαλική συμπεριφορά και φυσικά η ηλικία.

Το Ινστιτούτο Kinsey έκανε μια μελέτη και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η ηλικία λειτουργεί ως δείκτης για τη μέση συχνότητα σεξουαλικών συνευρέσεων. Που ξεκινάει από μια φορά την εβδομάδα και φτάνει έως μια φορά τον μήνα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως:

Τα άτομα 18 έως 29 κάνουν περισσότερες φορές σεξ, που φτάνουν τις 112 φορές τον χρόνο, δηλαδή 2 φορές την εβδομάδα περίπου. Τα άτομα 30-39 κάνουν σεξ 1,6 φορές την εβδομάδα ή 86 φορές τον χρόνο, ενώ οι 40-49 κάνουν σεξ 69 φορές τον χρόνο.

Η αύξηση της ηλικίας προφανώς συμπίπτει με αυτή τη μείωση της συχνότητας που παρατηρείται. Η καθημερινή πίεση, οι οικογενειακές υποχρεώσεις, οι ασθένειες, επιβαρύνουν μυαλό και σώμα. Μια άλλη μελέτη έχει διαπιστώσει πως οι φυσικές αλλαγές όσο μεγαλώνουμε, επηρεάζουν κατά πολύ την ερωτική εμπειρία.

«Επί της ουσίας, αυτό που προέκυψε από αυτές τις μελέτες είναι ότι, καθώς μεγαλώνουμε, οι πιθανότητες μας να αναπτύξουμε χρόνιες παθήσεις υγείας αυξάνεται. Αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει αρνητικά τη συχνότητα και την ποιότητα της σeξουαλικής δραστηριότητας», γράφει ο δρ Justin Lehmiller του Ινστιτούτου Kinsey.

Ο ρόλος του γάμου είναι βασικός:

Το 34% των ζευγαριών κάνουν σεξ 2-3 φορές την εβδομάδα. Το 45% όμως κάνει μόλις μερικές φορές τον μήνα, ενώ και ένα 13% κάνει μερικές φορές τον χρόνο.
Άρα πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ με βάση την ηλικία; Οι έρευνες έχουν δείξει πως τα παντρεμένα ζευγάρια που κάνουν σεξ είναι πιο ευτυχισμένα, αλλά αυτό μειώνεται μετά από ένα επίπεδο συχνότητας της σεξουαλικής. Μπορεί λοιπόν η ευτυχία να αυξάνεται με τη συχνή σεξουαλική επαφή, αλλά αυτή μπορεί να είναι ακόμα και μια φορά την εβδομάδα, καθώς δεν παρατηρήθηκε αυξημένη ευτυχία σε όσους κάνουν σεξ 4 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Οι γυναίκες, αν και μπορεί να έχουν λιγότερες σεξoυαλικές επαφές όσο μεγαλώνουν, αναφέρουν βελτίωση της σεξουαλικής τους ζωής. Μελέτη του 2016, έδειξε πως αυτό συμβαίνει γιατί αισθάνονται πιο άνετα με το σώμα τους όσο ωριμάζουν. Αυτό τις κάνει πιο ειλικρινείς σεξουαλικά και γνωστοποιούν τις ανάγκες που έχουν στο σeξ. Άρα, οι γυναίκες εστιάζουν περισσότερο στο συναίσθημα στο σεξ παρά στη συχνότητά του.

Όπως και να έχει, το σεξ είναι ωφέλιμο σε όλες τις ηλικίες. Χωρίς να έχει σημασία αν ένα ζευγάρι συνευρίσκεται πάνω, ή κάτω ή ακριβώς στον μέσο όρο. Η ηλικία επιτρέπει να εστιάζει κάποιος στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, άλλωστε ένα συχνό μέτριο σεξ μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια στη σχέση, ενώ το καλό σeξ έστω και πιο αραιά, μπορεί να κρατήσει αναμμένη τη φωτιά.

pronews.gr

Διαβάστηκε 842 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News