Κυριακή, 23η Ιουνίου 2024  3:25 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 20:47

Κεφάλαια επανεκκίνησης στην εστίαση: Ο τζίρος «κόβει» τους περισσότερους στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • «Ελάχιστες οι επιχειρήσεις του Αγρινίου στον κλάδο της εστίασης που μπορούν να ωφεληθούν από το πρόγραμμα στήριξης του κλάδου που έχει βγει» αναφέρει ο Πρόεδρος της εστίασης Αγρινίου Κωνσταντίνος Ναστούλης
  • Απέχει η εστίαση του Αγρινίου από τη «μουσική διαμαρτυρία»

Σήμερα και αύριο από τις 21.00 μέχρι και τις 23.45, ο «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης» έχει καλέσει τους επαγγελματίες του χώρου να παίξουν μουσική ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην απαγόρευσή της, καθώς και στον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση είναι ένα από τα λίγα μέτρα που έχουν παραμείνει, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου Κωνσταντίνος Ναστούλης ανέφερε:

kostas-nastoylis
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου Κωνσταντίνος Ναστούλης

«στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή δεν θα συμμετάσχει κανένας επαγγελματίας της εστίασης, αλλά και γενικότερα, συνολικά 45 σωματεία ανά την Ελλάδα που γνωρίζω δεν θα συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία αυτή. Είναι μια πρωτοβουλία από τους ιδιοκτήτες μαγαζιών εστίασης που είναι στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι έλαβαν μόνοι τους την απόφαση αυτή, χωρίς να ενημερώσουν ή να προσεγγίσουν άλλες ενώσεις ανά την Ελλάδα, αλλά και χωρίς να συζητήσουν το ζήτημα με κανέναν άλλο απ ότι έχω ενημερωθεί».

Επιπλέον, στον κλάδο της εστίασης από τις 10 Μαΐου και έπειτα  ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων από επιχειρήσεις εστίασης στο πρόγραμμα επιδότησής τους για κεφάλαια που αφορούν την αγορά πρώτων υλών για την επανεκκίνησή τους.

Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης είχε οριστεί στο 7% του συνολικού τζίρου του 2019, ενώ δε θα μπορούσε να ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό θα είναι μη επιστρεπτέο και ακατάσχετο.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι επιχειρήσεις του κλάδου που παρουσίαζαν μείωση ετήσιου τζίρου του 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερο ή ίσο του 30% και ήταν υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, δικαίωμα συμμετοχής επίσης είχαν οι επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019, για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας, όπως επίσης και οι επιχειρήσεις εστίασης που έκαναν έναρξη το 2019, αλλά δεν είχαν έσοδα μέσα στη χρονιά, αλλά και οι επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020.

Με τα δεδομένα αυτά και με τις περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής να μην διαθέτουν αυτό το τζίρο, τελικά το πρόγραμμα στην περιοχή δεν ωφέλησε παρά ελαχίστους!

Συγκεκριμένα, ο κ. Ναστούλης τόνισε επί του θέματος: «ένα πρόγραμμα υπάρχει, το οποίο δίνει ως στήριξη 7% του τζίρου, όταν έχεις πτώση τζίρου 30%. Οι επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου που μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα αυτό είναι πραγματικά ελάχιστες, καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις της περιοχής σημείωσαν πολύ διαφορετικούς τζίρους, τέτοιους που δεν επιτρέπουν στην πλειοψηφία των επαγγελματιών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, όσο και αν το ήθελαν».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 365 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News