Κυριακή, 5η Μαίου 2024  9:58 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 19:20

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου στη “Διέξοδο”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πώς περιγράφουν οι ι μαθητές του Α3 του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου – της Αβρούπολης, την επίσκεψή τους στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης “Διέξοδος”:

Συν – Ταξιδιώτες

Τρίτη 15 Μαρτίου. Επίσκεψη στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ. Χειμωνιάτικος καιρός μέσα στην άνοιξη και η πόλη έχει φορέσει τα γκρι της, le gris de Missolonghi, το γκρι της Ακακίας. Συνταξιδιώτες στο ταξίδι μιας ζωής. της ζωής της δικής μας Ακακίας Κορδόση. Η Ακακία που μας έμαθε τα παρατσούκλια του τόπου μας, που μας ταξίδεψε από το ροζ στο κόκκινο, που μας έδειξε ότι η σιωπή έχει τη δική της φωνή, που μας αφηγήθηκε τα νοερά καλοκαίρια μιας αλλοτινής εφηβείας, μας κέρασε το μεσολογγίτικο χαλβά και μας πήγε βόλτα με το πριάρι του κυρ Μάκου στο Κοντοβόλτι, ήταν σα να μας άνοιξε το σπίτι της. Η ατμόσφαιρα ζεστή. Σα να πηγαίναμε επίσκεψη σ’ ένα δικό μας άνθρωπο και μας έδειχνε από το οικογενειακό άλμπουμ παλιές φωτογραφίες. παιδικά χρόνια, όμορφα φοιτητικά πάρτυ, οικογενειακές στιγμές, τιμητικές διακρίσεις και για την κάθε στιγμή είχε κάτι να μας πει – εκτός από τις διακρίσεις που τις αντιμετώπιζε με μία εφηβική αιδημοσύνη. «Όμορφη γυναίκα» είπε κάποιος συμμαθητής μας. «Όμορφος δυνατός άνθρωπος», συμπλήρωσε η δασκάλα μας. Άνθρωπος που ήξερε να αγαπά τους ανθρώπους και να κλαίει. Έτσι εξηγείται το φωτεινό της χαμόγελο, γιατί εκείνος που ξέρει να κλαίει, ξέρει και να χαμογελά. Φύγαμε κουβαλώντας τις πιο όμορφες εικόνες στο μυρογιάλι της καρδιάς μας. Ευχαριστούμε.

Οι μαθητές του Α3 του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου – της Αβρούπολης

DSCN3446

DSCN3477

DSCN3480

DSCN3483

 πηγή: http://agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1207 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 19:22
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.