Κυριακή, 5η Μαίου 2024  9:17 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 22:11

Βονιτσιάνικο καρναβάλι 2016 και τα «ακατάλληλα» φαλλικά σύμβολα...

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με έντονη διάθεση για γλέντι η Βόνιτσα, χθες Καθαρά Δευτέρα, αναβίωσε για μια ακόμη χρονιά το αποκριάτικο θρηνητικό δρώμενο του Γληγοράκη/Αχυρένιου που έχει τις ρίζες του στις διονυσιακές γιορτές της άνοιξης και της γονιμότητας.
Με πολλά άρματα και δεκάδες καρναβαλιστές η Βόνιτσα μετατράπηκε από νωρίς το πρωί σε έναν απέραντο τόπο γλεντιού. Φέτος όμως το καρναβάλι ήταν επηρεασμένο και εμπλουτισμένο με νέα στοιχεία όπως τα γνωστά φαλλικά ομοιώματα, υιοθετώντας έναν άλλο τρόπο διασκέδασης ανάλογο με τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Βέβαια υπάρχουν και αντιδράσεις από τους παλιούς Βονιτσάνους που λένε ότι βλάπτει τα χρηστά ήθη και έθιμα, μεταβάλλεται το δρώμενο σε ένα δημόσιο θέαμα παραβιάζοντας την αυθεντικότητά του και δεν συμβάλει στη συντήρηση της τοπικής Παράδοσης………

Δείτε τις (Ακατάλληλες) φωτογραφίες…

http://xiromeronews.blogspot.gr

Διαβάστηκε 1958 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.