Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:28 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Μαϊος 2021 18:39

Ένα βουητό ανακοινώσεων και μόνο για το Πανεπιστήμιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το πιο πιθανό είναι πως ούτε οι παραιτήσεις μπορούν να έχουν αποτέλεσμα. Ενδεχομένως η διαχείριση των παραιτήσεων μπορεί να είναι ένα μέσο πίεσης. Αλλά τουλάχιστον οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι στην Ηλεία, στον Πύργο κάποιοι παραιτούνται για την υπόθεση του Πανεπιστημίου.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην ανακοίνωση Τζαβάρα πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος με τη ΝΔ, αλλά στο γεγονός ότι στον Πύργο παραιτούνται ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι. Και εδώ στην Αιτωλοακαρνανία σε κάθε αρνητική εξέλιξη για τον τόπο ο καθένας βγάζει και μια μακροσκελή ανακοίνωση για να μας πει τη… σοφία του. Στο δια ταύτα όμως τίποτα.

Και αυτό το βουητό των ανακοινώσεων τα Υπουργεία -και τώρα και παλιά- δεν το ακούνε καν… Είναι εσωτερικής κατανάλωσης.


H κυβέρνηση σταματά τη διασπορά πανεπιστημιακών τμημάτων και εμείς ζητάμε ολόκληρο Πανεπιστήμιο…

H κυβέρνηση επισήμως λέει ότι θα τελειώσει μια και καλή το “έθιμο” της διασποράς πανεπιστημιακών τμημάτων ανά την περιφέρεια για ρουσφετολογικούς, όπως ισχυρίζεται, σκοπούς και εμείς εδώ ζητάμε ολόκληρο Πανεπιστήμιο…

Τι τύχει λοιπόν μπορεί να έχει το αίτημα των Δημάρχων για ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας; Πόσο ρεαλιστικό μπορεί να είναι όταν το αίτημα αυτό δεν το ικανοποίησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ότι θα καταργήσει το “σχέδιο Αθηνά”, με το οποίο καταργήθηκε την περίοδο 2013-2014 το αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας; Πόσο σοβαρό μπορεί πλέον να είναι αυτό το αίτημα;

Το αίτημα αυτό, ακόμη κι αν δεχθούμε ότι πηγάζει από… καλές προθέσεις, σε τελική ανάλυση λειτουργεί ως επιβεβαίωση της κυβερνητικής ρητορικής. Γιατί δίνει το δικαίωμα στην Κυβέρνηση το δικαίωμα να πει “δεν δέχονται κανένα εξορθολογισμό και ο κάθε δήμαρχος θέλει και από ένα Πανεπιστήμιο στην πόλη του…”

πηγή: agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 416 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Μαϊος 2021 18:47
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.