Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  7:31 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Μαϊος 2021 15:20

Μαγεύει το τοπίο στη λίμνη Καστρακίου και το φράγμα Κρεμαστών – Εκπληκτικό video

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βλέποντας κάποιος το  εκπληκτικό video του Γιώργου Ανδρεάκη με τα υπέροχα πλάνα από ψηλά και την ταιριαστή μουσική επένδυση, μπορεί να προσφέρει στον εαυτό του εκείνο το διάλειμμά που χρειάζεται για να ηρεμήσει από την ένταση της καθημερινότητας για να θαυμάσει την απίστευτη ομορφιά του τοπίου στη λίμνη Καστρακίου και το φράγμα των Κρεμαστών.

“Από τη λίμνη Καστρακίου στο φράγμα Κρεμαστών στο ρου του ποταμού. Ο Αχελώος, γνωστός κι ως Ασπροπόταμος, είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας. Πηγάζει από την οροσειρά της Πίνδου και μετά από μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος. Διαχωρίζει με την πορεία του την Ακαρνανία από την Αιτωλία, διασχίζοντας διαδοχικά τις τεχνητές λίμνες των Κρεμαστών, του Καστρακίου και του Στράτου. Στα μέσα του 20ού αιώνα, αποφασίστηκε η αξιοποίηση των υδάτων του Αχελώου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας”, αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το video.

Δείτε το 1ο μέρος για τη Λίμνη Καστρακίου – Φράγμα Κρεμαστών:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1131 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.