Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:05 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Μαϊος 2021 10:06

Ανοίγει πιθανότατα σήμερα η πλατφόρμα για το επίδομα έως και 4.000 ευρώ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανοίγει σήμερα πιθανότητα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις εκείνες που θέλουν να λάβουν το ενισχυμένο επίδομα που ξεκινά από τα 500 έως 4.000 ευρώ ξεκίνησε.

Η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις καταβολής της ενίσχυσης δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως την 1η Ιουνίου 2021. Το πρόγραμμα αφορά περίπου 100.000 επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές τον Απρίλιο με κρατική εντολή ή για ένα διάστημα. Από το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης εξαιρούνται οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης.

Τα ποσά για κάθε κατηγορία επιχείρησης
Οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές όλον τον Απρίλιο θα λάβουν ενισχυμένη αποζημίωση που ανάλογα με το αριθμό των εργαζομένων θα ανέλθει σε:

1000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 έως 5 εργαζόμενους

2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 6 έως 20 εργαζόμενους και

4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 21 έως 50 εργαζόμενους.

Στην περίπτωση που η επιχείρηση παρέμεινε κλειστή για διάστημα λιγότερο από 15 ημέρες, τότε η αποζημίωση που θα λάβει θα αντιστοιχεί στο ήμισυ των παραπάνω ποσών, δηλαδή από 500 ευρώ έως 2.000 ευρώ.

Στους κλάδους που εντάσσονται στην ενίσχυση είναι: τουρισμός, ξενοδοχεία, θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, καταστήματα ΟΠΑΠ, παιδότοποι, οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η αποζημίωση είναι μη επιστρεπτέα, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστηκε 482 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία