Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  4:34 πμ
 
wm small
Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 10:33

Κικίλιας: Τον Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών και βοηθών, με διαγωνισμό ΑΣΕΠ που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε o κ.  Κικίλιας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί της Τρίτης, οι εμβολιασμοί προχωρούν γρήγορα και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 4,405 εκατομμύρια εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 2,837 εκατομμύρια με τουλάχιστον μια δόση- δηλαδή 27% του πληθυσμού- και 15, 5% και με τις δυο δόσεις. Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της πανδημίας από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο υπουργός Υγείας μίλησε για την ενίσχυση του ΕΣΥ με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών και βοηθών, με διαγωνισμό ΑΣΕΠ που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τον διαγωνισμό:

«Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.

Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση.

Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η στήριξη των δομών υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».

Πηγή: protothema,gr

Διαβάστηκε 317 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα