Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  5:21 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 18:00

Το Τμήμα ΔΕΑΠΤ έγινε το ΔΠΠΝΤ της Κεραμέως

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ομοιότητα είναι σκανδαλιστική… Όπως αναιτιολόγητα ο Κ. Γαβρόγλου κατάργησε με το “έτσι θέλω” το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ), ένα Τμήμα αξιολογημένο με πιστοποίηση από την ΑΔΙΠ με ισχύ έως το 2024, με 18 μέλη ΔΕΠ και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, έτσι αναιτιολόγητα η Ν. Κεραμέως αποφάσισε να “υποκύψει” στην πρόταση της Συγκλήτου και να καταργήσει δια της συγχωνεύσεως το Τμήμα Διοίκησης Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ), ανακοινώνοντας χθες ότι δεν θα έχει εισακτέους την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά.

Το Τμήμα ΔΕΑΠΤ στο Αγρίνιο, όπως και το ΔΠΠΝΤ, έχει πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών, απονέμει intergrated master στους αποφοίτους του, έχει 11 μέλη ΔΕΠ, προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια μεταπτυχιακό και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι πρόσφατη μελέτη για τις ερευνητικές επιδόσεις 34 περιφερειακών πανεπιστημιακών τμημάτων οικονομικής κατεύθυνσης στην Ελλάδα κατατάσσει τρίτο το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων στο Αγρίνιο. Μολάταυτα η Ν. Κεραμέως πήγε χθες στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είπε τα συνήθη περί αριστείας και ακολουθώς υπέγραψε μια απόφαση σαν αυτή του προκατόχου της. Να καταργήσει δηλαδή ένα αξιολογημένο Τμήμα και μάλιστα στον τομέα που αφορά την παραγωγικότητα του επιστημονικού έργου και την αριστεία ενός Τμήματος, καθώς μετρήθηκαν δείκτες όπως ο αριθμός δημοσιεύσεων επιστημονικών εργασιών, ο αριθμός αναφορών που έχουν γίνει στις επιστημονικές δημοσιεύσεις των μελών ΔΕΠ και ο δείκτης επιστημονικής ποιότητας Hirsh (h-index).

Μάλιστα η συγκεκριμένη μελέτη (δείτε την εδώ αναλυτικά) καταλήγει σε ακόμη πιο ενδιαφέρον συμπέρασμα για το Τμήμα ΔΕΑΠΤ. Επειδή, η επιλογή των Τμημάτων από τους υποψήφιους δεν στηρίζεται τόσο στους δείκτες έρευνας, οι οποίοι βέβαια δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, αλλά πολύ περισσότερο σε οικονομικά κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, το Τμήμα ΔΕΑΠΤ είναι το πιο αδικημένο ως προς τη βάση εισαγωγής.

Ο Κ. Γαβρόγλου, αφού βέβαια είχε ψηφιστεί ο νόμος του, που κατάργησε το Τμήμα ΔΠΠΝΤ, είχε πει πως ήταν ένα πραγματικά ενδιαφέρον τμήμα το ΔΠΠΝΤ, όμως κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσει στο τρίτο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας ένα Ιστορικό – Αρχαιολογικό… Η σκοπιμότητα για το δέκατο Τμήμα του είδους στη χώρα ήταν προφανής, αφού η Σύγκλητος από την πρώτη στιγμή θέλησε να μεταφερθεί στην Πάτρα… Τώρα η σκοπιμότητα ποια είναι; Ας μας πει η Ν. Κεραμέως…
 
agrinioculture.gr
Διαβάστηκε 572 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.