Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:33 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 19:50

Η παράδοξη αντιμετώπιση μίας επιθετικής – εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κάτι περισσότερο από το εντυπωσιακό, ίσως και τρομακτικό, είναι το γεγονός ότι η σημαντική αύξηση κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία δεν συνοδεύτηκε ούτε από ένα περιοριστικό μέτρο. Ούτε καν για το δήμο Μεσολογγίου που εντάχθηκε σε ένα ξεθωριασμένο “βαθύ κόκκινο”.

Η Αιτωλοακαρνανία στην έναρξη του δεύτερου lockdown, στο πρώτο δηλαδή σημείο της πανδημίας που είχε σημαντικές καταγραφές κρουσμάτων, είχε το διάστημα 6 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου 535 νέα κρούσματα. Και τώρα μόλις μέσα σε ένα επταήμερο από τις 2 έως τις 8 Μαΐου η Αιτωλοακαρνανία είχε 581 νέα κρούσματα. Μέσα σε έξι ημέρες περισσότερα κρούσματα από το διάστημα ενός μήνα… Ο Μάρτιος ήταν με διαφορά ο χειρότερος μήνας για την εξέλιξη της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία, αφού συνολικά στη διάρκειά του καταγράφηκαν 697 νέα κρούσματα, 770 όμως είναι τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία τις τελευταίες εννέα ημέρες (2 έως τις 10 Μαΐου). Όταν η Αμφιλοχία εντάσσονταν στο “βαθύ κόκκινο” -και αυτό σήμαινε κάτι- είχε 50 ενεργά κρούσματα, τώρα που το Μεσολόγγι είχε την περασμένη Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς, 233 ενεργά κρούσματα εντάσσεται σε ένα “βαθύ κόκκινο”, που δεν συνεπάγεται το παραμικρό πρόσθετο περιοριστικό μέτρο. Όταν στις αρχές Μαρτίου αυστηροποιούνταν το lockdown και η Αιτωλοακαρνανία με εντάσσονταν στο “βαθύ κόκκινο” τα κρούσματα που καταγράφονταν καθημερινά στην περιοχή του Αγρινίου ανέρχονταν σε ένα μικρό μονοψήφιο αριθμό, τώρα μόνο σε ένα τετραήμερο 4-7/5 στο Δήμο Αγρινίου εντοπίστηκαν 171 νέα κρούσματα. Ενώ μόνο χθες στο Δήμο Αγρινίου εντοπίστηκαν 96 κρούσματα.

Όλα αυτά τα παράδοξα, που συνιστούν ένα θέατρο του παραλόγου, θεωρητικά θα μπορούσαν να λάβουν μια εξήγηση, στις οικονομικές επιπτώσεις ενός νέου lockdown ή στην ψυχολογική κόπωση μιας μερίδας του πληθυσμού, που εδώ και καιρό αδιαφορεί επιδεικτικά και απειθαρχεί σε κάθε μέτρο προστασίας. Εκείνο όμως που δεν εξηγείται εύκολα και είναι ακόμη περισσότερο προβληματικό είναι το γεγονός ότι η ενίσχυση των νοσοκομείων της περιοχής, που έχει υπάρξει, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες. Στα μέσα Μαρτίου μαθαίναμε πως θα προστεθούν ακόμη 3 κρεβάτια στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, κάτι που τελικά δεν έγινε… Τα εμβολιαστικά κέντρα ανατέθηκαν και αυτά στις πλάτες των Νοσοκομείων και στελεχώνονται οριακά με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα τμήματα και δομές υγείας και με εθελοντές ιδιώτες γιατρούς, με αποτέλεσμα τα Νοσοκομεία να έχουν γίνει ακόμη περισσότερο μονοθεματικά. Γιατί, όταν δεν αποφασίζεται lockdown θα έπρεπε τουλάχιστον να είχαν απεμπλακεί τα Νοσοκομεία από το έργο των εμβολιασμών για να απασχολείται το προσωπικό τους εκεί όπου υπάρχει ανάγκη : στις κλινικές. Όταν όμως δεν συμβαίνει τίποτα από τα δύο έχουμε πρόβλημα….

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 1018 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 19:56
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.