Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:55 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 10:31

Δείτε την προμελέτη Αγρίνιο-Καρπενήσι έως Άγιο Βλαση (28χμ). Το έργο άμεσα να προχωρήσει

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Λίνου Υφαντή,

Το έργο Αγρίνιο- Καρπενήσι εκρεμμεί  εδώ και μια δεκαετία. Στην πράξη υλοποιείται το πρώτο κομμάτι των εφτά χιλιομέτρων με πολύ αργούς ρυθμούς. Αν και είναι γνωστό ότι υπάρχει σχεδιασμός έως το 28 χμ (θέση Σταυρός στην περιοχή Τσάκλα της Κοινότητας Αμπελιών), ελάχιστοι γνωρίζουν με λεπτομέρειες την προμελέτη που έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα στο τεύχος των Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων και των Πολεοδομικών Θεμάτων με Αριθμό Φύλλου 339/31-10-2012.

Στο παρόν άρθρο έγινε μια προσπάθεια αποτύπωσης της σε χάρτη της google κατά προσέγγιση. Άλλωστε μόνο ένας μηχανικός μπορούσε να αντιγράψει έναν χάρτη με απόλυτη ακρίβεια. . Σε γενικές γραμμές ακολουθεί την υπάρχουσα χάραξη της Εθνικής Οδού που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Πέρα από κάποιες στροφές που “κόβει”, τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι παρακάμπτει τον οικισμό Λιαγκαίικα και   την Ποταμούλα ανατολικά τοσο στο ύψος της Πλατείας του χωριού και της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου όσο και του “Κελανίτη”.

Δείτε εδώ τον κατά προσέγγιση χάρτη. Κάντε κλικ δεξιά στα κομμάτια για να δείτε από που έχει σχεδιαστεί να περάσει

https://earth.google.com/earth/d/1sdeA_7voKnHMtkDRixldveBPP3ImSjlL?usp=sharing

Κατεβάστε εδώ την προμελέτη επιλέγοντας έτος 2012, Α.Α.Π. και αριθμό 339

http://www.et.gr/index.php/anazitisi-fek

Εναλλακτικά από εδώ

https://drive.google.com/file/d/1exdftr5F-bo7Mmkw2Fr2GbSfRvz4eLkc/view?usp=sharing

Πρέπει άμεσα οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, η Δημοτική Αρχή και οι Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και οι φορείς της Δ.Ε. Καρπενησίου να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η μελέτη να χρηματοδοτηθεί και να ενταχθεί άμεσα το έργο και να ολοκληρωθεί. Όχι να γίνουν μπαλώματα απλά και επικαλύψεις ασφάλτου. Αυτό είναι το αυτονόητο.

Ήδη έγιναν κάποιες παρεμβάσεις στη Βουλή, όμως οι απαντήσεις που ελήφθησαν δεν αρκούν.

Το επόμενο βήμα είναι να κινητοποιηθούν οι πολίτες της πιο παραμελημένης περιοχής της χώρας ίσως που βιώνουν καθημερινά το άθλιο οδικό δίκτυο Αγρίνιο-Καρπενήσι.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 565 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.