Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:41 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 18:08

Τέλος η γραφειοκρατία στις συναλλαγές με τράπεζες – Η συνάντηση Μητσοτάκη, Πιερρακάκη, Στουρνάρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια μια νέα πλατφόρμα, με την ονομασία «Know Your Customer», αναμένεται να εμπλουτιστεί το προσεχές διάστημα το gov.gr που ως στόχο έχει τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών, με την μείωση της γραφειοκρατίας.

Η νέα πλατφόρμα που εντάσσεται στο πλαίσιο της «ψηφιακής» επανάστασης που επιχειρεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα αποτελέσει κεντρικό θέμα συζήτησης της σύσκεψης που θα έχει σήμερα το μεσημέρι (16:30) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρμόδιο υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη, στην οποία θα συμμετέχει και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Τι είναι η νέα πλατφόρμα «Know Your Customer»

Στόχος της πλατφόρμας «Know Your Customer» είναι μεταξύ άλλων η διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες, αλλά κυρίως και η διασφάλιση των προσωπικών τους δεδομένων. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται: Εάν κάποιος πολίτης το επιθυμεί δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικό να προσκομίζει στην τράπεζα που τηρεί λογαριασμό πιστοποιητικά (εκκαθαριστικό κλπ), αλλά θα αποστέλλει μέσω της πλατφόρμας μόνο εκείνα τα στοιχεία που είναι αναγκαία.

Ουσιαστικά, οι πολίτες πλέον θα ενημερώνουν τα στοιχεία τους στις τράπεζες (συνεπώς και στην κινητή τηλεφωνία) δίχως να απαιτείται η φυσική τους παρουσία σε κατάστημα.

Η νέα υπηρεσία, όπως έχει τονίσει στο παρελθόν, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας απλοποίησης που επιχειρείται να εισαχθεί στη λειτουργία του Δημοσίου, με ενδεικτικό παράδειγμα την κατάργηση του φαξ το περασμένο διάστημα.

Πηγή: iefimerida.gr

foto iefimerida.gr
Διαβάστηκε 229 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.