Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  2:36 μμ
 
wm small
Σάββατο, 01 Μαϊος 2021 23:20

«Χριστός Ανέστη» με διαφορά στην ώρα και χιλιάδες πιστούς στις Εκκλησίες του Αγρινίου (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πλήθη στην Ακολουθία της πρόωρης Ανάστασης που έφερε η πανδημία

Με διαφορά στην ώρα ήχησε το «Χριστός Ανέστη» στις Εκκλησίες του Αγρινίου και με χιλιάδες πιστούς να συμμετέχουν στην Ακολουθία του Μεγάλου Σαββάτου στους ναούς της πόλης.

Η Ακολουθία σε άλλες εκκλησίες της πόλης ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 (σύμφωνα με ανεπίσημη οδηγία της Μητρόπολης) και σε άλλες πιο κοντά στις 20.00 που αποφάσισε η Ιερά Συνόδος και η Κυβέρνηση.

Κατα συνέπεια με διαφορά ώρας ακούστηκε και το «Χριστός Ανέστη» με το «Δεύτε λάβετε Φως» να ψέλνεται μετά τις 22.00 στη Μητρόπολη και στο ‘Αγιο Δημήτριο, στις 22:30  στην Αγία Τριάδα και στις 22:45 στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Αγιο Κωνσταντίνο.



Ως γνωστόν η απόφαση της Ιεραρχίας για Ανάσταση στις 9 είχε προκαλέσει στην τοπική εκκλησία έντονο προβληματισμό και πολλές αντιδράσεις ενώ ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς αντέδρασε άμεσα με επιστολή.

Η τοπική εκκλησία από την πλευρά της επιθυμούσε η Ακολουθία να τελεστεί όσο πιο αργά είναι εφικτό ώστε οι πιστοί  που το επιθυμούν να κοινωνήσουν μετά τα μεσάνυχτα.

Είναι προφανές εξάλλου πως τα μέτρα για την πανδημία (αποστάσεις, μάσκες και απαγόρευση μετακίνησης μετά τις 10:00) στο Αγρίνιο δεν τηρήθηκαν στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Οι πιστοί όμως έψαλλαν το Χριστός Ανέστη, με την ελπίδα η Ανάσταση του Κυρίου να σημάνει και το τέλος της περιπέτειας του κορωνοϊού και την ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα.

To βίντεο που ακολουθεί στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Αγιο Κωνσταντίνο

Το βίντεο που ακολουθεί στον Άγιο Δημήτριο Αγρινίου

Το βίντεο που ακολουθεί στον Iερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Δοκιμίου

Το βίντεο που ακολουθεί στον Iερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πλατάνου Καλυβίων

Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Μητρόπολη Αγρινίου

Μητρόπολη Αγρινίου
Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Δοκιμίου

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 517 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Μαϊος 2021 23:29
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News