Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:28 πμ
 
wm small
Σάββατο, 01 Μαϊος 2021 19:01

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 46η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Ιστορία είναι ο μεγαλειώδης πύργος της πείρας, που έχτισε ο χρόνος ανάμεσα στους ανοιχτούς ορίζοντες των περασμένων αιώνων.

- Ο άνθρωπος είναι ο τελευταίος που εμφανίστηκε στον πλανήτη γή, αλλά είναι ο πρώτος που χρησιμοποίησε το μυαλό του για να κατακτήσει τις δυνάμεις της φύσης.

- Το πρωτόγονο ανθρώπινο ον ζούσε μια ζωή σκληρή και βασανισμένη γιατί παντού κυριαρχούσε ο φόβος και η πείνα και έπρεπε η να φας η να σε φάνε.

- Η λέξη "Μούμια" προέρχεται απο την Περσική λέξη "Μουμιάι" που σημαίνει πίσσα, που μ' αυτήν ταρίχευαν το σώμα του νεκρού.

- "Φαραώ" σημαίνει ο άνθρωπος που ζεί στο μεγάλο σπίτι.

- Οι πυραμίδες των Αιγυπτίων ήταν τύμβοι που έχτιζαν πάνω στους τάφους οι Αιγύπτιοι για να αποτρέψουν την ιεροσυλία. Οι πιό πλούσιοι έχτιζαν πιο ψηλούς τύμβους απο τους φτωχούς. Έτσι το ρεκόρ το έκανε ο βασιλιάς Χουφού, τον οποίο οι Έλληνες τον ονόμασαν Χέοπα και που έζησε γύρω στο 3000 π.χ. Η λέξη πυραμίδα προέρχεται απο την αιγυπτική λέξη " Πιρ-εμ-ους" που σημαίνει ψηλός.

- "Παλαιστίνη" είναι η χώρα των "Πιλιστού", των Φιλισταίων, μιας μικρής Κρητικής φυλής, πού είχε εγκατασταθεί εκεί όταν εκδιώχθηκε απο το νησί της.

- Το αλφάβητο μας το έδωσαν οι "Φοίνικες".

- Η Ινδοευρωπαϊκή φυλή που κυρίευσε τη χώρα, που σήμερα ονομάζεται "Ελλάδα" ευτοαποκαλούνταν Έλληνες, απο τον "Έλληνα" τον γιό του Δευκαλίωνα και της Πύρρας.

- Εάν ο άνθρωπος δεν είναι πολιτισμένος, πρέπει απαραίτητα να είναι θρήσκος.

- "Λωποδύτης" είναι  σύνθετη αρχαία Ελληνική λέξη απο το Λώπο, που σημαίνει τσέπη και το δύτης.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1600 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Μαϊος 2021 19:23
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!