Κυριακή, 23η Ιουνίου 2024  2:44 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 21:16

Αιτωλοακαρνανία – Πανελλαδικές: «Πρόσω ολοταχώς» οι μαθητές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Παρά την επανεκκίνηση των δια ζώσης μαθημάτων στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση πάρα πολλοί μαθητές μένουν σπίτι για να προετοιμαστούν καλύτερα για τις πανελλαδικές, προσπαθούν να μετατρέψουν τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας σε «όπλο» τους για τις εξετάσεις
  • Τι διατυπώνει η πρόεδρος των φροντιστών μέσης εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας  

Παρά το γεγονός ότι η τηλεκπαίδευση δεν επιτρέπει στον επιθυμητό βαθμό για κάθε εκπαιδευτικό να πιάσει τον παλμό των μαθητών του, όπως επίσης η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να ανταποκριθεί επάξια στις απαιτήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, σε σχέση με την δια ζώσης εκπαίδευση, οι στόχοι και οι επιδιώξεις εκπαιδευτικών και μαθητών της Γ’ Λυκείου φαίνεται πως δεν επηρεάστηκαν από τον κορωνοϊό σε μεγάλο βαθμό!

Ήδη οι μαθητές προσηλωμένοι στον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την καλή απόδοσή στις πανελλαδικές, ξεκίνησαν το εντατικό διάβασμα στο σπίτι, κάνοντας ως είθισται τις τελευταίες δεκαετίες, τις απαραίτητες απουσίες από το σχολείο για εντατικότερη μελέτη και συγκέντρωση.

Μάλιστα το ότι ο κορονοϊός δεν επηρέασε και πολύ τη στόχευση των μαθητών της Γ Λυκείου φαίνεται από το ποσοστό, έστω και ελάχιστο, των μαθητών που επιλέγουν να πηγαίνουν σε συγκεκριμένα μαθήματα στο σχολείο τους, ώστε να «εκμεταλλευτούν» τον καθηγητή τους και τον μικρό αριθμό των συμμαθητών τους εντός της αιθούσης, ώστε να αποσπάσουν όσο περισσότερες γνώσεις μπορούν και να λύσουν όσες περισσότερες απορίες έχουν για να αποκτήσουν περισσότερα «όπλα» στην φαρέτρα τους για τις πανελλαδικές.

Η Πρόεδρος των Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτα Δερβίση μιλώντας για την περίοδο προετοιμασίας για τις πανελλαδικές, που τις τελευταίες δεκαετίες είναι αλληλένδετη με την απουσία τους από τις σχολικές αίθουσες, κάτι που συμβαίνει και τώρα στα σχολεία του Αγρινίου και όλης της Ελλάδας, αναφέρει πως οι μαθητές της συγκεκριμένης τάξης, λόγω της επιθυμίας τους να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα στις πανελλαδικές εξετάσεις δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό, αλλά προσπάθησαν να τον εκμεταλλευτούν και να μείνουν προσηλωμένοι περισσότερο στο στόχο τους, καθώς και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν πολλές εξορμήσεις, αλλά είναι καλές για περισσότερο διάβασμα, συγκέντρωση και ουσιαστική αποφόρτιση και ξεκούραση!

Η Παναγιώτα Δερβίση

Συγκεκριμένα η κ. Δερβίση τόνισε: «τα παιδία της Γ λυκείου δεν έχουν επηρεαστεί από τον κορωνοϊό. Οι απουσίες που κάνουν από το σχολείο, ως είθισται τα τελευταία χρόνια, είναι μια τακτική που εφαρμόζουν, για να κάνουν εντατικές επαναλήψεις των πολύ απαιτητικών ασκήσεων και των πολλών σελίδων που έχουν βαρύτητα. Αυτό απαιτεί μεγαλύτερη συγκέντρωση και ώρα πάνω στην ύλη του μαθήματός τους, για να καταφέρει ο εκάστοτε μαθητής της Γ Λυκείου να το αφομοιώσει. Υπάρχουν παιδιά επίσης που πηγαίνουν σε επιλεγμένα μαθήματα στο σχολείο τους, σε μαθήματα κατεύθυνσης, για να «εκμεταλλευτούν» καλύτερα τον καθηγητή τους και να του κάνουν περισσότερες ερωτήσεις. Οι πολύ καλοί μαθητές τώρα βρίσκουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν όλη την καλή δουλειά που κάνουν όλη την χρονιά και για τους άλλους μαθητές χτυπάει το «καμπανάκι» ότι έφτασε το τέλος και όσο χαλαροί και αν ήταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τώρα αποφασίζουν να βάλουν τα δυνατά τους και να προσπαθήσουν όσο μπορούν περισσότερο.  Όταν επίσης απουσιάζεις πολλές ώρες από το χώρο σου, από εκεί που μελετάς αποσυντονίζεσαι, οπότε είναι τακτική να μείνουν στο σπίτι αυτό το διάστημα και αυτό είναι ακόμη μια μικρή απόδειξη ότι προετοιμάζονται κανονικά για τις πανελλαδικές, από την αρχή του έτους μάλιστα και τώρα «επιταχύνουν». Οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων δεν διαπιστώσαμε πως υστερούσαμε να δώσουμε πληροφορίες στους μαθητές μας, απεναντίας καταφέραμε να δώσουμε διαδικτυακά πολύ περισσότερα πράγματα μέσω της τηλεκπαίδευσης από όσα μπορούσαμε να δώσουμε μέσα από ένα χαρτί στο πλαίσιο του μαθήματος στην αίθουσα. Ανοίξαμε πολλά αρχεία, μελετήσαμε μαζί με τα παιδιά περισσότερα αντικείμενα που ωφελούν τα παιδιά, γιατί πέραν της κοινής ανάλυσης ο κάθε μαθητής μπορούσε να ανοίξει και πάλι το αρχείο του, όταν ήθελε και να διατυπώσει νέες απορίες. Ωστόσο οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή κούρασαν και γι’ αυτό πλέον υπάρχει η επιθυμία της τάξης και της αμεσότητας».

Στις 14 Ιουνίου οι Πανελλήνιες

  • Χωρίς ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις η σχολική χρονιά

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στη διάρκεια του οποίου ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, η επαναλειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων (Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) πέραν των Λυκείων που λειτουργούν εδώ και δύο εβδομάδες, η Νίκη Κεραμέως στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, επιβεβαίωσε το συνολικό άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η επάνοδος των μικρότερων μαθητών θα γίνει με τους ίδιους όρους, με όπως ακριβώς στους μαθητές των Λυκείων: δηλαδή με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests), τα οποία προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία, δύο φορές την εβδομάδα.

Για το θέμα των ενδοσχολικών εξετάσεων, το οποίο αποτελεί κυρίαρχο αίτημα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, να μην διεξαχθούν φέτος λόγω της επί μακρόν απουσίας των μαθητών από τα σχολεία και δεδομένων των προβλημάτων της τηλεκπαίδευσης σε ό,τι έχει να κάνει με την ουσιαστική εμπέδωση της ύλης, η υπουργός είπε ότι σύμφωνα με σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) δεν θα διεξαχθούν οι εξετάσεις και ότι η βαθμολογία των μαθητών θα προκύψει κατόπιν υπολογισμού του μέσου όρου των βαθμών του Α’ και Β’ τετραμήνου.

Παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση του σχολικού έτους:

·         Μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά

·         Μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια

και έδωσε και τις οριστικές ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων:

·         Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια

·         Στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 339 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News