Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:40 πμ
 
wm small
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 14:28

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Ομόφωνα και με σθένος το αίτημα για εθνικό χαρακτήρα της Ελιάς Καλαμών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Υπουργείο πρέπει να μεσολαβήσει για να αποκατασταθεί η αδικία

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του ενέκρινε το ψήφισμα που έφερε η δημοτική αρχή σε ότι αφορά την προστασία του εθνικού χαρακτήρα της ελιάς Καλαμών. 

Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε το Σώμα ότι ενόψει του πολύ κρίσιμου για την πορεία του προϊόντος, Δικαστηρίου, που επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα στο ΣτΕ ,πλην όμως για μια ακόμη φορά αναβλήθηκε για την 01-06-2021, ο Δήμος έχει καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση και θα παρασταθεί δεόντως για να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα των ελαιοπαραγωγών μας, αλλά και το ίδιο το προϊόν το οποίο αποτελεί κινητήρια δύναμη όχι μόνο της οικονομίας του τόπου μας, αλλά ολόκληρης της χώρας.

Το διακύβευμα της απόφασης του Δικαστηρίου αφορά την δυνατότητα επέκτασης χρήσης του διεθνώς αναγνωρισμένου ονόματος «ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ» από όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας και όχι μόνο από την Μεσσηνιακή γη που έσπευσε πριν αρκετά χρόνια να το κατοχυρώσει ως ΠΟΠ «δικό της» προϊόν με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Η πρόταση για τον εθνικό χαρακτήρα του προϊόντος, βρήκε απόλυτα σύμφωνες όλες τις παρατάξεις οι οποίες υπερθεμάτισαν με σθένος και πρότειναν μάλιστα, να αναφερθεί η ανάγκη προστασίας του προϊόντος από τις παράνομες ελληνοποιήσεις, αλλά και η ανάγκη παρότρυνσης προς κάθε φορέα αλλά κυρίως προς το ΥΠΑΑΤ να μεσολαβήσει δραστικά στο κρίσιμο ζήτημα.

Το ψήφισμα υπερθεματίστηκε και υπερψηφίστηκε από όλους και αναμένουμε την εγρήγορση των αρμοδίων αρχών για την επιτυχή έκβαση του Δικαστηρίου την 01-06-2021.

Διαβάστηκε 272 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία