Σάββατο, 10η Απριλίου 2021  2:19 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 13:15

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ 2021

Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί από το 1948 ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (@World Health Organization).  Η φετινή επέτειος με μήνυμα  "Building a Fairer, Healthier World", δηλαδή «Δημιουργώντας έναν πιο δίκαιο και υγιέστερο κόσμο» είναι αφιερωμένη στα Κοινωνικά Φαρμακεία που με τη δράση τους αποτελούν μέσο για έναν πιο δίκαιο και υγιή κόσμο γι αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αγρινίου λειτουργεί από το 2012 και εξυπηρετεί περισσότερους  από 2000 ωφελούμενους ετησίως. Οι δωρεές που δέχεται ανέρχονται μηνιαίως  στα περίπου 1000 φαρμακευτικά σκευάσματα  από τα οποία τα 600 δίνονται σε πολίτες αλλά και φορείς (ιδρύματα αναπήρων και ηλικιωμένων, όμορα Κοινωνικά Φαρμακεία) συμβάλλοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό στην εξασφάλιση της φαρμακευτικής περίθαλψης πολλών ευάλωτων ομάδων της τοπικής κοινωνίας αλλά και πέρα από αυτήν.

Καθόλη τη διάρκεια της Πανδημίας, όπου η πρόσβαση στις διάφορες δομές υγείας έγινε ακόμα πιο δύσκολη, το Κοινωνικό Φαρμακείο Αγρινίου παρέμεινε άμεσα προσιτό στους πολίτες και συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε φορείς και πολίτες για τη συμπαράσταση και ιδιαίτερα τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αγρινίου καθώς και τη μη Κερδοσκοπική Εταιρία Givmed για τη διευκόλυνση και την ανάδειξη του έργου μας.

Διαβάστηκε 67 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα