Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:28 μμ
 
wm small
Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 22:48

Συζητήσεις για να εδρεύσει στην Αιτωλοακαρνανία το Κέντρο Καινοτομίας του Τροφίμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρωτοβουλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα 

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν χαρακτηρίζονται ως θετικές για την Αιτωλοακαρνανία καθώς ο σχεδιασμός του Πανεπιστημίου Πατρών αποσκοπεί στη συρρίκνωση των τμημάτων που εδρεύουν σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι με σκοπό τη λειτουργία στο Νομό αποκλειστικά και μόνο Γεωπονικής Σχολής.

Είναι όμως παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη διεργασίες σε ένα άλλο μέτωπο που τυχόν θετική τους κατάληξη θα έχουν ιδιαίτερα θετικό πρόσημο για την Αιτωλοακαρνανία. Απαιτείται ωστόσο η συστράτευση του πολιτικού και αυτοδιοικητικού κόσμου στην εν λόγω διεκδίκηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με  τις πληροφορίες του agrinionews.gr, λαμβάνουν χώρα επαφές και συζητήσεις ώστε να εδρεύσει στην Αιτωλοακαρνανία το Κέντρο Καινοτομίας Τροφίμου και Θερμοκοιτίασης Αγροδιατροφικών Επιχειρήσεων.

Το Κέντρο θα αποτελέσει μια δομή μοναδική στο είδος της στη χώρα μας, παρέχοντας πρακτική υποστήριξη σε επιχειρήσεις (νεοφυείς και εδραιωμένες) σε τομείς όπως κατάρτιση, ανάπτυξη προϊόντων, ασφάλεια τροφίμων, μάρκετινγκ, εξαγωγές και επιχειρησιακός σχεδιασμός ενώ θα λαμβάνει τεχνογνωσία από το Πανεπιστήμιο Rutgers.

Είναι μάλιστα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που προσφέρει μεγάλη δωρεά στο πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» για να αναπτύξει το Κέντρο Καινοτομίας του Τροφίμου και Θερμοκοιτίασης Αγροδιατροφικών Επιχειρήσεων με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις συζητήσεις αυτές πρωτοστατεί ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπουρας που έλαβε την πρωτοβουλία και σημαντικό ρόλο παίζει η παρουσία της Γεωπονικής Σχολής στο Αγρίνιο.

Το Κέντρο Καινοτομίας ωστόσο διεκδικούν και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας  καθώς είναι αυτονόητο πως θα έχει θετικό αντίκτυπο για τον τόπο που θα εγκατασταθεί

Ακόμη και αν η Πρυτανική Αρχή επιδιώκει με αυτές τις ενέργειες να «χρυσώσει το χάπι» για τις κυοφορούμενες αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη είναι προφανές πως οι τοπικές αρχές πρέπει να συντονιστούν και να πιέσουν για το στόχο αυτό που έχει ρεαλιστικό υπόβαθρο.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 374 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.