Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:11 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 19:08

ΑΕΛ-Παναιτωλικός: Η προϊστορία σε play-outs και κανονική διάρκεια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δυο νίκες και μια ήττα μετρά ο Παναιτωλικός έναντι της ΑΕΛ τον τελευταίο χρόνο. Αναλυτικά η σύντομη προϊστορία:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΕΛ 3-0 (2η ΑΓ. PLAY-OUTS- 2019-20)

Αγχωμένος στο πρώτο μισό, άνετος στο δεύτερο και σημαντική νίκη για τα play-outs. Στο πρώτο μέρος οι Αγρινιώτες μπήκαν δυνατά αλλά απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ, κυρίως με τους Ντάλσιο και Ρόσα. Η κλασική στιγμή, όμως, καταγράφηκε για την ΑΕΛ στις καθυστερήσεις, όταν ο Μιχαήλ δεν μπόρεσε να σκοράρει από το ένα μέτρο.

Στην επανάληψη ο Μουνιέ έκανε… πάρτι! Στο 53′ έκλεψε την μπάλα από το Μιχαήλ κι άνοιξε το σκορ με ψύχραιμο πλασέ. Στο 61′, πέρασε τρομερή μπαλιά στον Ντάουντα, που εκτέλεσε τον αντίπαλο κίπερ για το 2-0. Η παράσταση του Γάλλου εξτρέμ έκλεισε στο 77′, όταν πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ της περσινής σεζόν, στέλνοντας την μπάλα στο «Γ» με τρομερό πλασέ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΕΛ 2-1 (11η ΑΓ. 2020-21)

Έντεκα ματς έπρεπε να περάσουν για να πανηγυρίσει νίκη ο Παναιτωλικός. Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο γήπεδο και είχαν δοκάρι στο 8′ με τον Αριγίμπι. Στο 16′, ο Βέργος βρήκε δίχτυα νικώντας σε εναέρια μονομαχία την αντίπαλη άμυνα. Στο 28′, ο Ντίας κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Αριγίμπι αστόχησε δις. Στην πρώτη εκτέλεση νικήθηκε από τον κίπερ Νάγκι, αλλά υποδείχθηκε επανάληψη, με τη δεύτερη εκτέλεση να καταλήγει στο δοκάρι. Στο 40′, ο Πινακάς με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κνετ, ενώ στην αντεπίθεση οι Αγρινιώτες είχαν σημαντική ευκαιρία με τον Γιάκολις.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά, με τον Κνετ να νικάει στο 46′ σε τετ-α-τετ τον Φιλίπ. Στο 55′, ο Πινακάς είχε νέα καλή στιγμή, στέλνοντας την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Στο 73′, ο Κνετ επενέβη και πάλι, νικώντας τον Τρούγιτς σε νέο τετ-α-τετ, σε μια φάση που τραυματίστηκε, μάλιστα. Παρά την πίεση, ο Παναιτωλικός διπλασίασε τα τέρματα του και πάλι με τον Βέργο. Στο 87′, ο Έλληνας φορ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Γιουνές στις καθυστερήσεις.

ΑΕΛ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0 (24η ΑΓ.- 2020-21)

Σε ένα κρισιμότατο ματς παραμονής ο Παναιτωλικός ήταν κατώτερος των περιστάσεων και ηττήθηκε. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι πίεζαν διαρκώς, χωρίς να μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Μελίσσα. Οι Αγρινιώτες είχαν μια καλή στιγμή, όταν μετά από όμορφη αντεπίθεση ο Ταχάρ δε μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ. Στο 37′, όμως, ο Πινακάς έπιασε ωραίο σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, ο Μελίσσας δεν αντέδρασε αποτελεσματικά και η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο μισό οι Αγρινιώτες βγήκαν από το καβούκι τους αλλά ήταν εντελώς αντιπαραγωγικοί. Οι Λαρισαίοι διαχειρίστηκαν ορθά το σκορ, με τον Παναιτωλικό να έχεις μόλις μια καλή στιγμή, με το σουτ του Καρέλη στο 71′ να περνά άουτ.

Πηγή: titormosnet.gr

Διαβάστηκε 277 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.